Expositie 'Verdieping in Abstractie'

Datum

Zaterdag 27 mei 2023 13:00 uur - zondag 23 juli 2023 17:00 uur

Locatie

Galerie JoLi, Holsberg 81A, Berg aan de Maas

Expositie van zaterdag 27 mei 2023 t/m 23 juli 2023. Galerie JoLi, Holsberg 81A, 6129 KM, Urmond. Open tijdens exposities op elke zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur, andere dagen op afspraak.

Expositie van kunstwerken van Ad Arma, Annita Smit en Jolanda van Gennip. Zowel letterlijk als figuurlijk hebben deze kunstenaars een grote diepte in hun werk.

Welkom om te komen kijken!

Ad Arma   About Nature

"Natuur, alomvattend verschijnsel waar wij deel van uitmaken. Geen begin, geen eind en geen dimensie, alleen voortgang. Het hele, ons omringende universum tot in elk micro onderdeel. Ik word blij van dat gegeven, deel uitmakend en meebewegend. Bewustzijn is iets fijns, verbeeldingsvermogen ons voertuig van de geest. Ik hou ook van de waarneming van aanwezigheid, er te zijn" (uit het laatst verschenen boek Between the years over Ad Arma).

Annita Smit   Papierkunst

Bijzondere, ambachtelijk gecreëerde, twee- en driedimensionale objecten, gemaakt van allerlei soorten bestaand papier, van overbodig geworden encyclopedieën tot flinterdun bijbelpapier. Het oppervlak wordt bewerkt met onder andere inkt.

Door geduldig vouwen, snijden en samenvoegen ontstaan ruimtelijke objecten met een grote zeggingskracht. Ritme, beweging, textuur en structuur zijn leidend in deze creaties. Door de ritmiek van de vormen en de subtiele kleurschakeringen ademen de werken een verstilde sfeer van rust en orde. Bij sommige kunstwerken is het werk naturel, is er geen kleur toegevoegd. Bij andere kunstwerken wordt het papier gekleurd met acrylinkten, waardoor een prisma aan kleurnuances ontstaat.
Annita ontleent haar inspiratie aan de natuur, aan de kringloop van de seizoenen. De vorm zelf is de boodschap van haar kunst, de kijker wordt uitnodigt zich het kunstwerk toe te eigenen met een persoonlijke interpretatie en beleving.

Jolanda van Gennip   Gelaagdheid

Van Gennip maakt stroeve landschappen in verleidelijke kleuren, herleidbaar misschien tot beelden in haar herinnering die zouden oplossen in het niets als zij er geen permanente vorm aan gaf. Het wonderlijke is dat ze hun visuele gedaante pas aannemen tijdens het schilderen, en dat dan pas kan worden vastgesteld of ze beantwoorden aan de mix van weten en verlangen die de aanleiding was om aan het werk te gaan. Natuurimpressies, associaties met andere kunst, dichterlijke taal, groeiprocessen en stollingsverschijnselen. En hoewel zij ze heeft losgewrikt, is dit nieuwe landschap groter dan wat zij in gedachten had. Groot genoeg voor haar om in te verdwijnen, voor anderen om in thuis te raken. (Rob Smolders, 2017).


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93