Energietoeslag voor inwoners

Huishoudens met een laag inkomen tot 120% van de bijstandsnorm ontvangen ook in 2023 energietoeslag. Met dit extra geld kunnen zij (een deel van) de energiekosten betalen. Vidar voert deze regeling uit voor huishoudens uit de gemeenten Stein, Sittard-Geleen en Beek.

  • Ontvangt u een bijstandsuitkering vanuit Vidar? Dan staat uiterlijk 22 november 2023 de energietoeslag op uw rekening.
  • Heeft u in 2022 ook energietoeslag ontvangen van Vidar? Dan checkt Vidar eerst of u daar nog steeds recht op heeft. Als u nog steeds recht heeft op de toeslag, krijgt u het bedrag automatisch voor het einde van 2023.
  • Heeft u geen lopende uitkering van Vidar en heeft u niet eerder de energietoeslag ontvangen? Dan kunt u de energietoeslag voor 2023 zelf aanvragen. Dat kan van 1 januari tot 1 juni 2024 via de website van Vidar. Daarna is aanvragen niet meer mogelijk.

Vidar

Heb je een vraag?

Stuur dan een e-mail naar energietoeslag@vidar.nl of bel naar 046 - 477 87 70. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.30 uur. Heb je hulp nodig? Kijk dan bij 'hulp nodig bij jouw aanvraag’ op deze website.


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.