Subsidies inwoners

De gemeente Stein heeft een aantal subsidies voor inwoners en organisaties. Je vindt ze op deze pagina. De bijbehorende aanvraagformulieren staan er ook bij.

Let op: 

Heeft u als organisatie een aanvraag ingediend met eHerkenning of eHerkenning aangevraagd om digitaal een subsidie bij ons aan te vragen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor compensatie. Neem contact op met cynthia.smeets@gemeentestein.nl voor de voorwaarden. Deze mogelijke compensatie geld niet voor organisaties die een aanvraag hebben ingediend voor een subsidie professionele instellingen.

Subsidie aanvragen

Je kunt alle subsidies binnen de gemeente Stein online aanvragen.
Voor het aanvragen van de volgende subsidies heb je Digid nodig:

  • Maatschappelijke activiteitensubsidie
  • Subsidieregeling sportakkoord
  • Waarderingssubsidie
  • Evenementensubsidie
  • Ondersteuningssubsidie

De volgende subsidieregeling geeft organisaties de mogelijkheid om een digitale aanvraag in te dienen met zowel Digid als eHerkenning:

  • Subsidieregeling professionele instellingen

Voor meer informatie over de subsidie die jij wilt aanvragen, klik op onderstaande subsidieregelingen. Lees de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie altijd goed door.

Voorwaarden

De voorwaarden voor het aanvragen of krijgen van een subsidie zijn niet altijd hetzelfde. Lees de subsidieregelingen dus goed. Daarnaast heeft iedere subsidie een maximaal budget, de zogenaamde subsidieplafonds.

Verlenging subsidieregelingen

Het huidige subsidiebeleidskader en bijbehorende subsidieregelingen lopen af op 31 december 2022. Om subsidies te kunnen uitkeren is het belangrijk dat de Gemeente Stein geldige subsidieregelingen heeft en daarom zijn de subsidieregelingen verlengd tot en met 31 december 2024. Met het verlengen van de subsidieregelingen wordt voorkomen dat er op een oneerlijke manier subsidies worden verleend in 2023/2024.

Hieronder vind je meer informatie over de subsidieregelingen en het subsidiebeleid.

Meer informatie

Voor meer informatie over het subsidiebeleid kun je de volgende documenten raadplegen:

Subsidiebeleidskader en subsidieregelingen Gemeente Stein 2019-2024 (PDF, 515.8 kB)
Algemene Subsidieverordening Gemeente Stein (PDF, 679.7 kB)