Verhuizing doorgeven

Verhuis je binnen de gemeente Stein? Of kom je er wonen? Geef dan je verhuizing aan ons door. Dat kan online, maar ook in het gemeentehuis. Verhuis je naar een andere gemeente binnen Nederland? Geef dan de verhuizing door bij de betreffende gemeente.

Woon je in het buitenland en wil je naar Stein verhuizen? Of wil je het volgende half jaar minimaal 4 maanden in Nederland (Stein) wonen? Dit kun je niet online doen. Maak dan hiervoor een afspraak via telefoonnummer 046 – 435 93 93. Bekijk wat u allemaal moet regelen vóór en na uw emigratie naar Nederland op Nederland wereldwijd: stappenplan terug naar Nederland verhuizen.

Geef online je verhuizing doorOf maak een afspraak

Meenemen

  • Je identiteitsbewijs (dat moet nog geldig zijn).
  • Een koopovereenkomst of huurcontract met je nieuwe adres.

Wanneer laten weten?

Je kunt je verhuizing melden vanaf 4 weken voor de verhuizing tot 5 dagen erna. Geef je het later door? Dan is de datum waarop je de verhuizing meldt, ook je officiële datum van verhuizing.

Wie kan een verhuizing melden?

Je eigen verhuizing doorgeven

  • Dat kan als je 16 jaar of ouder bent.

Verhuizing melden voor iemand anders. Dat kan voor:

  • Je kind van onder de 18 jaar, als je de ouder, voogd of verzorger bent.
  • Je man of vrouw, of je partner met wie je staat ingeschreven
  • Je kind van 18 jaar of ouder, als hij of zij meeverhuist
  • Je ouder, als hij of zij meeverhuist.
  • Iemand die onder toezicht (curatele) staat, als je de toezichthouder (curator) bent

Let op!

Je kunt niet de verhuizing melden van een vriend(in) met wie je samenwoont, als je níét samen staat ingeschreven. Dat kan deze persoon alleen zelf melden.

Verhuis je naar een andere gemeente?

Geef je verhuizing door aan de gemeente waar je naartoe verhuist. Je hoeft je niet bij ons uit te schrijven. Dat regelen wij voor jou.

Verhuis je naar het buitenland?

Als je naar het buitenland verhuist, bijvoorbeeld voor werk of studie, moet je allerlei zaken met de Nederlandse overheid regelen. Voor iedereen die naar het buitenland gaat verhuizen staat er nu op NederlandWereldwijd.nl een handige checklist: Verhuizen naar het buitenland.

Hoe lang duurt de aanvraag?

De gemeente verwerkt de verhuizing binnen 4 weken.


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.

Foto van sleutel in het slot