Werk in uitvoering

Hieronder staat waar er op dit moment wordt gewerkt aan straten, riolen en dergelijke in de gemeente Stein. Zo kun je zien of er in jouw buurt of wijk iets gebeurt. Meer weten over werk aan de straat in de gemeente Stein? Op de pagina Werk in uitvoering staan alle projecten in de gemeente Stein.

Planning

Vervangen hoofdleiding gas

In opdracht van Enexis start aannemer A. Hak met de sanering van de gasleiding rondom het Dorine Verschurenplein in Elsloo.
De oude stalen hoofdleiding wordt vervangen door een nieuwe slagvaste PVC hoofdleiding.

Fasering werkzaamheden

 • Fase 1 - Dorine Verschureplein 13 - 21
 • Fase 2 - Dorine Verschureplein 110 - 126
 • Fase 3 - Dorine Verschureplein 1 - 9a
 • Fase 4 - Koolweg 18/20 – wegsteek naar Koolweg 1
 • Fase 5 - Dorine Verschureplein 10 - 11

Het betreft een beoogde fasering/planning. Het project heeft een totale doorlooptijd van 7 à 8 werkweken. e.e.a. is afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Verkeersmaatregelen

De werkzaamheden van fase 2 (Dorine Verschureplein 110 - 126 ) en 3 (Dorine Verschureplein 1 t/m 9a ) zullen plaatsvinden binnen afgezet werkgebied middels lage bouwhekken. Toegang tot de panden en winkels blijft ten alle tijden gehandhaafd.

Afbeelding werkzaamheden Dorine Verschurenplein


Verruiming Julianakanaal

In het verlengde van de werkzaamheden tussen Berg en Obbicht wordt de bodem van het Julianakanaal verdiept bij de Berghaven ter hoogte van Born. Hiervoor worden baggerwerkzaamheden uitgevoerd en waar nodig wordt een nieuwe waterremmende laag aangebracht. De werkzaamheden tussen Berg en Obbicht en bij Berghaven starten in januari 2022. Ook tijdens deze werkzaamheden blijft scheepvaart mogelijk op het kanaal.Werkzaamheden herstel stroomkuilen in Grensmaas

Het hoogwater in de zomer van 2021 heeft ook ín de Grensmaas schade veroorzaakt. Op diverse locaties worden zogenoemde stroomkuilen hersteld. Wat stroomkuilen zijn, waar en wanneer deze worden hersteld lees je in dit nieuwsbericht


Rioolrenovatie gemeente Stein

Een aantal rioolstrengen in de gemeente Stein bevindt zich in een dusdanige staat dat besloten is om deze rioolstrengen te vernieuwen. Er is gekozen voor een duurzame oplossing: relining ook wel kousmethode genoemd. Hierbij wordt er een kunstofkous aan binnenzijde van de rioolbuis aangebracht waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verlengd.

Dankzij deze methode hoeft de straat niet opengebroken te worden, waardoor hinder tot een minimum beperkt blijven. Aannemer GMB zal deze werkzaamheden de komende periode uitvoeren.

Lees meer informatie in dit nieuwsbericht


Reconstructie Jurgensstraat Elsloo

Voor de nieuwe inrichting van de Jurgensstraat wordt aangesloten op de vormgeving en uitstraling van de recent gereconstrueerde Stationsstraat. Hierbij bestaat het wegprofiel uit een rijbaan van asfalt waarbij autoverkeer in eenrichting plaatsvindt. Naast de rijbaan bevinden zich aan beide kanten een strook van 2 meter breed waarin een combinatie van parkeerplaatsen en boomvakken worden gerealiseerd. De parkeervakken bevinden zich op het niveau van het trottoir, welke bereikbaar zijn door het aanleggen van een overrijdbare trottoirband. Deze band is zodanig vormgegeven dat men er met de auto, kinderwagen en rollator eenvoudig op en af kan komen en toegang kan nemen tot de inritten van de woningen. Op de kruisingsvlakken worden aparte oversteekmogelijkheden voor minder validen gerealiseerd.

Aan beide zijden van de woningen wordt daarnaast een trottoir gerealiseerd. Het wegprofiel is weergegeven op de overzichtstekening. De kruisingen met de Bandkeramiekersstraat, Charles de Geloesstraat en Schoolstraat worden uitgevoerd als drempelplateau. Hierbij wordt het kruisingsvlak iets verhoogd en toegankelijk gemaakt middels sinusvormige (golfbeweging) opgangen, waardoor geluid en trillingen zo veel mogelijk wordt voorkomen.

Lees meer informatie over dit project op onze projectenpagina


Asfaltonderhoud vanaf maandag 13 september

In opdracht van de Gemeente Stein zal Gebrs. Kurvers wegenbouw starten met asfaltonderhoud in de straten Holsberg (wegvak tussen huisnummer 79 en 91), St. Hubertuslaan en Nattenhoverkoestraat.

De werkzaamheden starten op vrijdag 10 september (Nattenhoverkoestraat) en maandag 13 september (St. Hubertuslaan en Holsberg). In principe wordt er gewerkt op werkdagen tussen 07.00 en 17.00 uur.

De werkzaamheden bestaan uit het frezen en aanbrengen van de asfaltdeklaag. Daarnaast zal onderhoud worden uitgevoerd aan de goten (dit is een watervoerende laag naast het asfalt, aangelegd in klinker), deze worden waar nodig hersteld. Tevens worden enkele putranden vervangen. Als voorbereiding op de werkzaamheden zal woensdag 8 september gestart worden met het frezen van enkele putten.

Bovenstaande straten zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer.

Vragen

Heb je vragen of meer informatie nodig? Neem dan contact op met onderstaande contactpersonen:

Roy Dykstra, toezichthouder namens gemeente Stein 046 - 435 93 93
Cyriel Pieters, uitvoerder namens Gebrs. Kurvers Wegenbouw BV  045 - 575 11 55

Afbeeldingen werkvakken 

Voor de afbeeldingen klik hier om naar het nieuwsbericht te gaan. 


Asfaltonderhoud wijk Urmond

In opdracht van de Gemeente Stein zal Kurvers wegenbouw starten met asfaltonderhoud in Urmond oost. Het asfaltonderhoud wordt opgedeeld in twee fases.

Fase 1

Betreft de straten:

 • Bramertweg
 • Conventuelenstraat
 • Middenveld
 • Pannestraat (gedeelte tussen Middenveld en Heirstraat). Uitvoering staat gepland voor week 35.

Fase 2

Betreft de straten:

 • Speelheuvel
 • Belikstraat
 • Pannestraat ( gedeelte tussen Middenveld en Belikstraat). Uitvoering staat gepland voor week 36.

De werkzaamheden bestaan uit het frezen en aanbrengen van de asfaltdeklaag. Daarnaast zal onderhoud aan worden uitgevoerd aan de molgoten (dit is een watervoerende laag naast het asfalt, aangelegd in klinker), deze worden waar nodig hersteld. Tevens worden enkele putranden vervangen.

Bovenstaande straten zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer.

Vragen

Heb je vragen of meer informatie nodig? Neem dan contact op met onderstaande contactpersonen:

 • Paul Maessen, toezichthouder namens gemeente Stein    06 - 22 451 870
 • Cyriel Pieters, uitvoerder namens Gebrs. Kurvers Wegenbouw BV  045- 575 11 55

Vervangen gasleiding Meers, Kerkstraat – Kloosterstraat – Past. Erckensstraat

Op maandag 17 mei start aannemer A. HAK Zuid B.V. in opdracht van Enexis met gassanering werkzaamheden in Meers. Het betreft de straten:

 • Kerkstraat
 • Kloosterstraat
 • Pastoor Erckensstraat.

De werkzaamheden worden opgedeeld in vier fases:

 • Fase 1 Kerkstraat
 • Fase 2 Kerkstraat - Kloosterstraat
 • Fase 3 Kloosterstraat
 • Fase 4 Past. Erckensstraat.

Ga voor meer informatie naar het nieuwsbericht


Herstellen overhakkers

Aannemer Kurvers is gestart met het herstellen van overhakkers. Er wordt gestart in Elsloo, maar het betreft meerdere locaties in de gemeente Stein.

Overhakkers

Overhakkers zijn stukken in de weg die tijdelijk zijn dicht gestraat met betonstraatstenen. Bijvoorbeeld na werkzaamheden aan het riool of aan kabels en leidingen. Meestal laten wij een overhakker één jaar liggen voordat deze wordt voorzien van nieuw asfalt. Zo kan de aangebrachte fundering en het zand nog nazakken.Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.