Afval

Persoonlijke afvalwijzer digitaal

Jouw persoonlijke afvalwijzer ontvang je één keer per jaar per post. Ook is de afvalwijzer beschikbaar via www.rwm.nl.

RWM-afval app

Download de gratis RWM-app voor smartphone of tablet voor actuele inzamelinformatie. Deze app biedt informatie over ophaaldagen, afvaltips en informeert je over incidentele wijzigingen in afvalinzameling.

Openingstijden milieupark

Het milieupark bevindt zich op de Stadhouderslaan 245 in Stein. Bekijk de openingstijden en de regels voor het aanbieden van afval op www.rwm.nl.

Het grof vuil kan zowel bij het milieupark in Stein als bij de milieuparken in de Westelijke Mijnstreek (Sittard, Geleen, Born, Schinnen en Beek) kan worden ingeleverd.

Tarieven

De tarieven voor afvalinzameling en de tarieven van de afvalstraat vind je hier.

Tuinafval gratis brengen

Tuinafval kun je het hele jaar gratis naar het milieupark brengen. Ook wordt het vier keer per jaar gratis aan huis opgehaald.

Ondergrondse container

Pasje ondergrondse container alleen op afspraak verkrijgbaar.

Oud ijzer

Oud ijzer kan gratis worden ingeleverd bij het RMW milieupark. Dit levert inwoners voordeel op, omdat de opbrengst ervan door de gemeente in mindering wordt gebracht op de afvalstoffenheffing. Oud ijzer is onder andere schroot, roestvrijstaal, zink, aluminium, koper, lood en edele metalen verstaan. Witgoed is geen oud-ijzer.

Elektrische apparaten

Hieronder valt ook witgoed, zoals koelkasten. Deze apparaten bevatten koelvloeistof (chemisch afval) en moeten dus op een speciale wijze worden vervoerd naar de verwerkers van deze apparaten. Je kunt jouw oude koelkast meegeven met de leverancier van jouw nieuwe koelkast of naar het milieupark brengen.

Inzamelaars

Naast RWM heeft de gemeente Stein nog drie inzamelaars aangewezen (d.m.v.een  inzamelvergunning) voor huis-aan-huis inzameling van oud ijzer en andere metalen. Dat zijn:

  •  De heer Meijers, telefoon  046-4334781 / 06-54294325
  •  De heer Verspaget, telefoon 06-22869002
  •  De heer Luten, telefoon 046-4740763

Strafbaar

Het inzamelen van oud ijzer zónder inzamelvergunning is strafbaar. Ook inwoners mogen geen oude metalen aanbieden of plaatsen langs de straat. Het is op dit moment niet meer mogelijk een aanwijzingsvergunning te krijgen voor het ophalen van oude metalen.

Vragen of klachten?

Neem met vragen of klachten direct contact op met RWM via telefoonnummer 046-21 00 120 of stuur een mail naar kcc@rwm.nl.