Burgemeester Leurs-Mordang reikt zes Koninklijke Onderscheidingen uit!

Vrijdag 26 april 2024

Op vrijdag 26 april reikte burgemeester Marion Leurs-Mordang een Koninklijke Onderscheiding uit aan zes inwoners van de gemeente Stein.

De heer Drubers, de heer Brouns, de heer Van Erp en de heer Gorissen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Heijing en mevrouw Thomassen-Claessen werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De gehuldigde inwoners doen al jarenlang vrijwilligerswerk en zetten zich volop in voor verenigingen en organisaties.

De heer Drubers

De heer Drubers was tot zijn pensioen in 2017 werkzaam als medewerker formatiezaken bij de Stichting GOZL. Hij houdt zich bezig met de volgende activiteiten:

Jaar

Activiteiten

2006 - heden Stichting Erfgoed Stein: vrijwilliger bij en bestuurslid en voorzitter. Betrokkene schrijft cultuurhistorische artikelen en boeken en organiseert mede activiteiten.
2021 Stichting Erfgoed Stein: mede-initiatiefnemer van de “Auvermenkesmysterie”, een toeristisch spelcomponent voor gezinnen met als doel het vertellen over de lokale geschiedenis van Stein.
2022 Stichting Erfgoed Stein: Initiatiefnemer van een overleg tussen de stichting en de besturen van de Missionarissen van het H. Hart en van de Dochters van O.L. Vrouwe van het H. Hart. Dit overleg handelt over de toekomst van het kloosterkerkhof in Stein.
2010 - heden Bestuurslid en voorzitter van de Stichting Toeristische Werkgroep Maaskentj, een samenwerkingsverband tussen de musea, ondernemers van en de gemeente Stein. Hij vertegenwoordigt de Stichting Erfgoed Stein, organiseert wandelroutes en organiseert mede projecten.
2014 - heden Vrijwilliger bij de Stichting Het Limburgs Landschap. Hij is coördinator “sectie Kasteel” en “sectie Collectiebeheer” en is contactpersoon voor de Stichting Erfgoed Stein.

2019 - heden
Vrijwilliger bij Scholengemeenschap Groenewald te Stein. Hij initieert en begeleidt educatieve projecten.

De heer Brouns

De heer Brouns heeft tot zijn pensioen in 2014 gewerkt als ICT-manager bij KPN. Hij houdt zich bezig met de volgende activiteiten:

Jaar

Activiteiten

1985 - 2016 Bestuurslid/voorzitter van het oudercomité van de Stichting Katholiek Onderwijs Nieuwdorp. Hij heeft bijgedragen aan diverse projecten, zoals het catechese-project en het fusieproces.
1986 - 2023 Medeoprichter van de Lokale Omroep Stein, later regionale omroep Bie Os. Hij was hoofd radio en programmamaker en presentator van het wekelijkse programma Het Jazz-kasteel. Daarnaast initieerde hij een benefietuitzending voor de watersnoodramp Meers in 1991.
1995 - 2010 Bestuurslid van de Stichting Sport- en Cultuurgala, onderdeel van de gemeente Stein. Hij was lid van het comité dat het gala organiseerde.
1998 - 2013 Voorzitter van de Buurtvereniging Op gen Haenke. Hij organiseerde mede activiteiten.

De heer Van Erp

De heer van Erp werkt bij Apotheek Zorg in Sittard. Hij houdt zich bezig met de volgende activiteiten:

Jaar

Activiteiten

1973 - heden Bestuurslid, penningmeester van en vrijwilliger bij de Stichting Comité Jeugdwerk te Berg aan de Maas. Hij organiseert de discoavonden, is leider van het jeugdtoneel, de tienergroep en de groep 7/8. Daarnaast ontwikkelde/ beheert hij de website en organiseert vele activiteiten.
1984 - heden Bestuurslid (tot 2016) van en vrijwilliger bij de Stichting Oogstdankfeesten, thans August Cultuur Festival te Berg aan de Maas. Hij was/is o.a. voorzitter van de commissie PR, lid van de commissie sponsoring, presentator, voorzitter van de commissie Stoetbegeleiding, organisator van de jeugdavond en medeorganisator van de Buitendag in samenwerking met de basisschool.
2010 - heden Medeoprichter, secretaris/penningmeester van en vrijwilliger bij het Sinterklaas comité Berg aan de Maas.
Hij verzorgt de public relations, beheert de website en draagt bij aan de voorbereidingen, zoals de verkeersregelaars, de aanmeldingsformulieren, de subsidieaanvraag en het schminken.
2014 - heden Lid van de Werkgroep Eigenkracht, van waaruit in 2016
het Dorps Overleg Platform Berg aan de Maas werd
opgericht. Hij zet zich o.a. in voor de Werkgroep Beatrixplein.
2016 - heden Lid van het Comité Dodenherdenking Berg aan de Maas. Hij treedt op als ceremoniemeester bij de plechtigheid.
2019 - heden Vrijwilliger bij de Stichting Intocht Sinterklaas Urmond. Hij draagt bij aan de voorbereidingen en hij vertolkt de rol van Sinterklaas.

De heer Gorissen

De heer Gorissen is gepensioneerd en houdt zich bezig met de volgende activiteiten:

Jaar

Activiteiten

1972-2010 Vrijwilliger bij Carnavalsvereniging VV De Steinder Bok te
Stein. Betrokkene was lid van het werkcomité en begeleider
tijdens optochten.
1972-2014 Vrijwilliger bij basisschool Don Bosco te Stein-Nieuwdorp.
Betrokkene was klusjesman, tuinman, begeleider bij en
medeorganisator van activiteiten en penningmeester
(1978-1994) van de oudervereniging.
1980-2005 Vrijwilliger bij de Stichting de Steinder Revuu. Deze stichting
organiseert met verschillende theatergroepen jaarlijks een
revue over lokale gebeurtenissen.
Betrokkene was lid van het werkcomité en verrichtte
diverse op- en afbouwwerkzaamheden, maakte schoon
en verzorgde de verlichting.

Onze Lieve Vrouw Hulp der Christenen Nieuwdorp in Stein

1988-heden Parochievrijwilliger. Betrokkene is bestuurslid van het
zangkoor, lid van de muziekcommissie en medeorganisator
van de jaarmarkt en de vrijwilligersmiddag.
Tevens bezoekt hij jubilarissen en zieken,
verricht hij onderhoudswerkzaamheden, poetst hij het koper, verzorgt het kopieerwerk en bezorgt hij het parochieblad.
1999 - heden Koster

De heer Heijing

De heer Heijing was tot zijn pensioen in 2009 werkzaam als gemeentesecretaris van de gemeente Stein. Hij houdt zich bezig met de volgende activiteiten:

Jaar

Activiteiten

1983 - 2021 Mantelzorg/ondersteuner van zowel zijn moeder als schoonmoeder. Hij verzorgde de financiële administratie, was chauffeur en deed klusjes.
2007 - heden Penningmeester en secretaris van Veilig Verkeer Nederland, district Limburg. Dit district bestaat uit 10 afdelingen met in totaal 4511 leden. Hij adviseerde tevens penningmeesters van andere afdelingen in Limburg en was lid van het landelijke penningmeesters overleg. Daarnaast is hij initiator geweest van een project om verkeersbrigadiers bij scholen in te zetten en dit plan wordt landelijk overgenomen.
2008 - 2023 Coördinator van de Stichting Dodenherdenking Stein.
2011 - heden Lid en voorzitter van de klachtencommissie van Vivantes Zorggroep te Geleen.
2013 - heden Vrijwilliger bij de Stichting Burgerkracht Limburg en rechtsvoorganger, een non-profit organisatie die actief is
in de gehele provincie Limburg en die burgers wil ondersteunen en samenbrengen. Hij is ambassadeur, lid van de stuurgroep Farmacie Zorg in Ontwikkeling (een eerstelijnsorganisatie in Maastricht Heuvelland) en lid van de projectgroep medicatieoverdracht. Tevens heeft hij samen met anderen onderzoeken uitgevoerd en draagt hij bij aan lopende projecten.

Mevrouw Thomassen-Claessen

Mevrouw Thomassen-Claessen werkte in de periode 1995-2007 bij het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA), eerst als manager en later als algemeen directeur. Sinds 2015 is zij werkzaam bij de branchevereniging voor IT & communicatietechnologie BTG. Tot 2023 als CEO en bestuurslid van BTG Services. Sinds 2023 werkt ze als voorzitter van de BTG vereniging. BTG is een business to business platform (met 200 aangesloten bedrijven), dat jaarlijks drie grote evenementen en een aantal masterclasses organiseert. Mevrouw Thomassen-Claessen zet zich in voor de belangen van de leden naar de overheidsorganisaties. Zij verbindt de overheid en bedrijven door ronde tafel bijeenkomsten.

Jaar

Activiteiten

2003 - 2004 Oprichter van de Rotaryclub Houten-Castellum.
2004 - heden Vrijwilliger bij en voorzitter van de Rotaryclub Utrecht West. Zij fungeerde als voorzitter van de commissies pr & communicatie en community service, waar zij een district grant voor realiseerde. Zij ontwikkelde het marketing- en communicatiebeleid, evenals de nieuwsbrief.
2007 - 2015 Bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren (1000 leden). Zij was verantwoordelijk voor de corporate partnerships en adviseerde het bestuur en de directie omtrent de marketing en communicatie. Zij zette zich in voor de verbinding met de wetenschap en het bedrijfsleven.
Zij werkte mee aan het internationale accreditatie- en certificeringstraject.
2009 - 2022 Lid van Raad van Toezicht en lid van het curatorium van de Stichting Parc Spelderholt, die een vervolgopleiding biedt voor jongeren met een verstandelijke beperking. Hier zijn wonen, werken en leren op een locatie mogelijk. Zij trad aan in een roerige tijd en zorgde mede voor een stevig financieel fundament. Zij zette zich in voor de verbinding tussen de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs.
Zij stimuleerde dat de jongeren na het afronden van hun opleiding zo zelfstandig mogelijk gingen wonen.
2012 - heden Lid van de deeladviesraad commerciële economie bij de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Zij legt de verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Zij ondersteunde bij de accreditatie van de associate degree opleiding, die een cruciale brugfunctie tussen het mbo en hbo vormt.
Zij laat studenten participeren in trajecten van haar bedrijf BTG.
2013 - heden Bestuurslid en voorzitter van de Stichting Behoud Franse Klooster, Kapel en Orgel te Sittard. Zij zette zich in voor de renovatie van het orgel. Zij stimuleert de verbinding van jong en oud middels muziek, evenals de maatschappelijke functie van het voormalige klooster en de kapel. Zij organiseert mede de benefietconcerten.
2015 - heden Corporate relationship partner bij de Stichting Hulphond Nederland. Zij adviseert het bestuur en werft zakelijke sponsoren.
2020 - 2023 Bestuurslid van Rotary Nederland. Zij is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. Zij integreerde succesvol verschillende communicatiekanalen en droeg sterk bij aan de ledenwerving en -behoud. Het Rotary Magazine is onder haar leiding herzien en er zijn online edities geïntroduceerd. De landelijke website transformeerde zij tot een informatief platform voor leden en niet-leden. Zij bereikte een significante groei in de sociale media.
2022 - heden Voorzitter van de Stichting Erfgoed Stein. Zij zette een marketing- en communicatieplan op en stuurt de vrijwilligers aan. Zij is lid van de gemeentelijke klankbordgroep kunst- en cultuurbeleid. Zij begeleidt de tweede fase van de uitbreiding van het museum van de Archeologiestichting Stein en zet samenwerkingsverbanden op met stichtingen in binnen- en buitenland. Zij initieerde een nieuwe website en nieuwsbrief en werft veel fondsen, om een stabiele financiële basis te creëren.

Huldiging

Op Koningsdag 27 april, vond de huldiging van alle gedecoreerden plaats in MFC Berg aan de Maas. Om 9.45 uur werd de Nederlandse vlag gehesen. Daarna konden alle bezoekers plaatsnemen in de zaal.

Naar Actualiteiten voor inwoners

Naar alle actualiteiten


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93