Duurzaamheid

De Gemeente Stein vindt duurzaamheid belangrijk. Duurzaamheid betekent het milieu zo min mogelijk belasten. Bijvoorbeeld door milieuvriendelijk te bouwen en met energie om te gaan. Ons duurzaamheidsbeleid helpt om de doelen uit het Nationaal Energie-akkoord te halen. Dat doen we samen met inwoners, bedrijven en ketenpartners.

Op 31 januari 2019 heeft de gemeenteraad de ‘Energievisie Gemeente Stein 2018-2021’ aangenomen. Dit betekent dat de Gemeente een stappenplan (programma) heeft uitgewerkt. Ze heeft dit gedaan onder de naam: ‘Proactief, in de voorhoede’. Bekijk de Energievisie en het programma (PDF, 942.4 kB).

Duurzaamheidskrant

De gemeente Stein heeft de Duurzaamheidskrant uitgebracht, met interessante artikelen en interviews over allerlei onderwerpen rondom duurzaamheid.

Duurzaamheidsloket

Inwoners van de gemeente Stein kunnen gebruik maken van het duurzaamheidsloket. Bij dit loket kun je terecht met alle vragen over duurzaamheid en levensloopbestendig wonen (langer thuis wonen). Denk bijvoorbeeld aan vragen over isolatie, de aanleg van zonnepanelen, de installatie van een traplift of een uitbouw om gelijkvloers te kunnen wonen.

Het duurzaamheidsloket is te bereiken op de volgende manieren:

Een telefonist zal je vraag doorzetten naar de juiste expert met de meeste kennis over het betreffende onderwerp. Deze expert belt of mailt vervolgens op korte termijn terug (binnen enkele dagen) met het antwoord op de vraag of om een toelichting te geven.