Duurzaamheid

De Gemeente Stein vindt duurzaamheid belangrijk. Duurzaamheid betekent het milieu zo min mogelijk belasten. Bijvoorbeeld door milieuvriendelijk te bouwen en met energie om te gaan. Ons duurzaamheidsbeleid helpt om de doelen uit het Klimaatakkoord te halen. Dat doen we samen met inwoners, bedrijven en ketenpartners.

Op 31 januari 2019 heeft de gemeenteraad de ‘Energievisie Gemeente Stein 2018-2021’ aangenomen. Dit betekent dat de Gemeente een stappenplan (programma) heeft uitgewerkt. Ze heeft dit gedaan onder de naam: ‘Proactief, in de voorhoede’. Bekijk de Energievisie en het programma (PDF, 942.4 kB).

Duurzaamheidsloket

Inwoners van de gemeente Stein kunnen gebruik maken van het duurzaamheidsloket. Bij dit loket kun je terecht met alle vragen over duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan vragen over duurzaamheidssubsidies en isoleren.

Bereikbaarheid duurzaamheidsloket

Een telefonist stuurt je vraag door naar de juiste duurzaamheidsmedewerker. Deze duurzaamheidsmedewerker belt of mailt vervolgens binnen enkele dagen met het antwoord op de vraag of om een toelichting te geven.