Toegankelijkheidsverklaring

In Stein moet iedereen kunnen meedoen! Dat begint bij goede informatievoorziening. Ook digitaal. Daarom streven we naar het zo goed mogelijk naleven van de webrichtlijnen voor toegankelijkheid die gelden voor websites van gemeenten.

In maart 2020 hebben we de toegankelijkheid van onze website laten onderzoeken (PDF, 722.1 kB) door een daarin gespecialiseerd bureau.

Deze rapportage was het uitgangspunt om verdere doorontwikkeling van toegankelijkheid richting te geven volgens toegankelijkheidsstandaard WCAG 2.0. Daarin werken we samen met onze webleverancier, bedrijven waar we aanvullende diensten en software van afnemen en ons sociaal inclusiepanel. Dit panel bestaat uit ervaringsdeskundigen die ons gevraagd en ongevraagd advies geven over toegankelijkheid. Ook digitaal. Het advies van dit panel weegt zwaar mee in de afwegingen die we maken. Het up-to-date houden van toegankelijkheid is een continue proces en daar zijn we op meerdere momenten paar jaar met betrokkenen over in gesprek. Denk daarbij ook aan websites als www.rwm.nl, www.bsgw.nl en https://ris2.ibabs.eu/stein

Gezamenlijk zijn we gekomen tot onze toegankelijkheidsverklaring van 22 september 2020. In deze verklaring lees je waar onze website nu al aan voldoet en waar we nog aan werken. De verklaring heeft betrekking op de volgende websites:

Status toegankelijkheidslabel van Gemeente Stein. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

Intranet gemeente Stein 

Mobiele applicaties gemeente Stein

Overige webapplicaties 

Meld ontoegankelijkheid

Mocht je om welke reden ook geen toegang krijgen tot deze website of tot de informatie die je zoekt, dan helpen we je graag. Stuur dan een mail naar info@gemeentestein.nl met:

  • een omschrijving van het probleem
  • vermelding van de link van de pagina die problemen geeft
  • geef bij voorkeur aan welk besturingssysteem je gebruikt, welke browser software je hebt, of je instellingen hebt aangepast en of je hulpmiddelen, schermlezer, schermvergrotingssoftware, spraakherkenningssoftware gebruikt.

We gaan dan zo spoedig mogelijk met jouw melding aan de slag. Je wordt op de hoogte gesteld van de maatregelen die er genomen worden en van de afhandelingstermijn.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93