Schuldhulpverlening en budgetbeheer

Geldproblemen of schulden? Dat kan iedereen overkomen. Het is belangrijk om dan snel hulp te zoeken, om te voorkomen dat de situatie erger wordt. Gemeente Stein heeft een team van schuldhulpverleners en budgetbeheerders die jou hierbij kunnen helpen.

Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende manieren waarop ons team je kan helpen. Schuldhulpverlening is altijd gratis en vrijwillig.

Bereikbaarheid

Iedere woensdag is er een inloopspreekuur bij Buurhuis Nieuwdorp, Bergènkenstraat 1 van 10.00 tot 12.00 uur. Ook kun je op werkdagen bellen via telefoonnummer 046-435 93 93 of een mail sturen naar schuldhulpverlening@gemeentestein.nl

  • Budgetbeheer: maandag, dinsdag en donderdag van 09:00 tot 12:00 uur
  • Schuldhulpverlening: maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 15:00 en vrijdag van 09:00 tot 13:00 uur.

Budgetbeheer

Als je gebruik maakt van budgetbeheer, komt je inkomen of uitkering binnen bij de budgetbeheerder van de gemeente. De budgetbeheerder betaalt dan je vaste lasten en eventuele andere rekeningen. Jij krijgt een afgesproken bedrag aan leefgeld.

Voor wie?

Met budgetbeheer wordt voorkomen dat schulden ontstaan of schulden groter worden. Ook kan budgetbeheer ingezet worden om te leren om zelf de financiën te doen, bijvoorbeeld als je net alle schulden hebt afgelost. Denk je dat budgetbeheer je kan helpen? Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens. Dan kijken we samen wat in jouw situatie past.

Schuldhulpverlening

Schuldhulpverlening kent verschillende stappen. Als je je meldt bij de gemeente, bekijkt een schuldhulpverlener samen met jou je persoonlijke situatie. Soms kan hulp bij het doen van de administratie voldoende zijn om de schulden op te lossen. Bijvoorbeeld door administratieve ondersteuning van een deskundige vrijwilliger. Die kan je ook tips geven om te besparen en meer inkomsten te krijgen.

Is er meer nodig? Dan stellen we hier samen een plan voor op.

Voor wie?

Schuldhulpverlening helpt inwoners met geldzorgen en met schulden. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93

Foto van geld