Erfgoedsubsidie

Iedere eigenaar heeft er een persoonlijk belang bij om zijn onroerend goed in behoorlijke staat van onderhoud te bewaren. Bescherming van een waardevol pand betekent dan ook niet dat de gemeenschap een morele taak heeft de instandhouding van dat object voor haar rekening te nemen.

In sommige gevallen is het echter wenselijk om subsidies te geven om o.a. waarden die in het verleden verloren zijn gegaan te herstellen. Ook is het wenselijk om eigenaren van panden die worden beschermd, tegemoet te komen in de extra kosten die restauratie en onderhoud van monumentale onderdelen met zich meebrengen.

Subsidieregeling

Op dit moment is er een subsidieregeling voor het beschermde erfgoed beschikbaar. Deze regeling richt zich vooral op bijzondere (monumentale) onderdelen van de te beschermen panden en de instandhouding en verbetering van historische groenobjecten en historische groenelementen.

Vraag hier een subsidie voor een gebouwd erfgoed aan

Vraag hier een subsidie voor groen erfgoed aan

Doelstellingen voor de subsidieregelingen

  • het verkrijgen van inzicht in de bouwhistorische waarde van een historisch gebouw;
  • de instandhouding van (bouwhistorisch) waardevolle elementen van een historisch gebouw;
  • het opheffen van verstoringen aan de voorgevel van een historisch gebouw;
  • de instandhouding en verbetering van de kwaliteit van historische groenobjecten en historische groenelementen.

Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.