Maatschappelijke activiteiten subsidie

Let op:

Heb je als organisatie een aanvraag ingediend met eHerkkening of eHerkenning aangevraagd om digitaal een subsidie bij ons aan te vragen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor compensatie. Neem contact op met Ben.Boon@gemeentestein.nl voor de voorwaarden.

Waarom?

De maatschappelijke activiteitensubsidie is een subsidie voor activiteiten die meestal van korte duur zijn en één keer plaatsvinden. De maatschappelijke activiteitensubsidie heeft als doel het aanmoedigen van activiteiten die een sociale (meer)waarde hebben voor de lokale samenleving en kwetsbare inwoners in het bijzonder.

De subsidieaanvraag kan alleen worden ingediend door vrijwilligersorganisaties die hun adres hebben in de gemeente Stein of voor het grootste deel werken binnen de gemeente Stein.

Wat is de basis voor de subsidie?

De subsidie wordt verstrekt voor activiteiten die één keer plaatsvinden of bij wijze van proef worden georganiseerd. De activiteit moet afwijken van de gebruikelijke activiteiten van de organisatie, niet alleen gericht zijn op eigen leden, maar ook op niet-leden en/of op kwetsbare inwoners. Daarnaast moet de activiteit in de gemeente Stein plaatsvinden en voor iedereen te bezoeken zijn. De gemeente subsidieert in de vorm van een subsidie in een drietal soorten, namelijk:

  • € 500;
  • € 1.000;
  • € 1.500.

Aan de hand van een aantal regels wordt de aanvraag beoordeeld en vastgesteld voor welke soort de aanvrager in aanmerking komt (zie subsidiebeleid voor de regels).

Subsidie aanvragen?

Een aanvraag voor een maatschappelijke activiteitensubsidie dient uiterlijk twee maanden voor aanvang van de activiteit te worden ingediend. De aanvraagperiode wordt ieder jaar verdeeld in zes gelijke subsidierondes.

Wil je als vereniging in aanmerking te komen voor het eenmalig extra bedrag à 1000 euro in het jaar 2023 vanuit de regeling ‘stimulering burgerkracht’? Dan hoef je hiervoor niets extra’s te doen, behalve deze optie op het aanvraagformulier aan te kruisen. Ook hoeft er geen verantwoording over te worden afgelegd.

De maatschappelijke activiteit dient uitsluitend in het jaar 2023 of 2024 te worden uitgevoerd en is enkel mogelijk bij een aanvraag van 1000,- of 1500,- euro (categorie (soort) II of III).

Online subsidie aanvragen voor verenigingen en stichtingen

Om als organisatie online subsidie aan te vragen moet je gebruik maken Digid. Heb je nog geen Digid? Je kunt deze eenvoudig aanvragen via www.digid.nl.

Via de groene button hieronder kun je jouw aanvraag indienen:

Maatschappelijke activiteitensubsidie aanvragen

Voorwaarden

De voorwaarden staan in het Subsidiebeleid Gemeente Stein 2019-2024 (PDF, 515.8 kB).

 

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het aanvragen of wil je de subsidie per post aanvragen? Neem dan contact met ons op via info@gemeentestein.nl met als onderwerp 'aanvraag maatschappelijke activiteitensubsidie’ of bel naar 046-4359393


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93