Maatschappelijke activiteiten subsidie

Waarom?

De maatschappelijke activiteitensubsidie is een subsidie voor activiteiten die meestal van korte duur zijn en één keer plaatsvinden. De maatschappelijke activiteitensubsidie heeft als doel het aanmoedigen van activiteiten die een sociale (meer)waarde hebben voor de lokale samenleving en kwetsbare inwoners in het bijzonder.

De subsidieaanvraag kan alleen worden ingediend door vrijwilligersorganisaties die hun adres hebben in de gemeente Stein of voor het grootste deel werken binnen de gemeente Stein.

Wat is de basis voor de subsidie?

De subsidie wordt verstrekt voor activiteiten die één keer plaatsvinden of bij wijze van proef worden georganiseerd. De activiteit moet afwijken van de gebruikelijke activiteiten van de organisatie, niet alleen gericht zijn op eigen leden, maar ook op niet-leden en/of op kwetsbare inwoners. Daarnaast moet de activiteit in  de gemeente Stein plaatsvinden en voor iedereen te bezoeken zijn.

De gemeente subsidieert in de vorm van een subsidie in een drietal soorten, namelijk € 500, € 1.000 en € 1.500. Aan de hand van een aantal regels wordt de aanvraag beoordeeld en vastgesteld voor welke soort de aanvrager in aanmerking komt (zie subsidiebeleid voor de regels)

Subsidie aanvragen?

Een aanvraag voor een maatschappelijke activiteitensubsidie dient uiterlijk acht weken voor aanvang van de activiteit te worden ingediend. De aanvraagperiode wordt ieder jaar verdeeld in zes gelijke subsidierondes.

Wil je als vereniging in aanmerking te komen voor het eenmalig extra bedrag à 1000 euro in het jaar 2022 vanuit de regeling ‘stimulering burgerkracht’?

Dan hoef je hiervoor niets extra’s te doen, behalve deze optie op het aanvraagformulier aan te kruisen. Ook hoeft er geen verantwoording over te worden afgelegd.

De maatschappelijke activiteit dient uitsluitend in het jaar 2022 te worden uitgevoerd en is enkel mogelijk bij een aanvraag van 1000,- of 1500,- euro (categorie (soort)  II of III).

Via onderstaande link kun je subsidie aanvragen. Voor het indienen van de aanvraag heb je een DigiD code nodig, hou deze daarom bij de hand.

secure.gemeentestein.nl/form/aanvraagformulier-maatschappelijke-activiteitensubsidie/aanvraagformulier-maatschappelijke-activiteitensubsidie-0

Voorwaarden

De voorwaarden staan in het Subsidiebeleid Gemeente Stein 2019-2022 (PDF, 314.7 kB) (PDF, 270.4 kB)

 


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl.