Nomineer vrijwilligers van je club voor Nationale Vrijwilligersprijzen

Vrijdag 19 februari 2021

Bij veel verenigingen zijn ze onmisbaar: vrijwilligers. Verdienen de vrijwilligers van jouw club het ook om in het zonnetje gezet te worden? En willen jullie bovendien kans maken op mooie prijzen, zoals een geldprijs van €7.500 of een filmproductie? Nomineer vrijwilligers voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2021, en wie weet ontvangen jullie binnenkort de trofee uit handen van de minister van VWS.

Nationale Vrijwilligersprijzen 2021

Vrijwilligers verdienen erkenning en waardering. Daarom roepen we alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties op: ding mee naar de Nationale Vrijwilligersprijzen! Aanmelden kan tot 28 maart 2021.

Thema: nieuwe gezichten

2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet met als thema nieuwe gezichten. We willen graag dat zoveel mogelijk mensen en initiatieven meedingen naar de prijzen. De selectiecommissie selecteert op wat je hebt gedaan zodat nieuwe gezichten zich bij jouw organisatie of initiatief thuis voelen.

Prijzen: drie categorieën

Er zijn drie categorieën in de Nationale Vrijwilligersprijzen:

  1. Lokaal (€ 7.500,- en 12 x een filmproductie): voor lokale initiatieven of organisaties, maar ook voor afdelingen van landelijke organisaties. Iedereen kan zijn initiatief of organisatie vanaf 18 januari 2021 zelf aanmelden. Kijk hier hoe je jouw initiatief aanmeldt en wat de criteria zijn.
  2. Landelijk (€ 7.500,-): voor landelijke initiatieven of organisaties. Je kunt jezelf niet opgeven. We vragen het bedrijfsleven om hun favoriete organisaties aan te melden. Kijk hier hoe dat gaat.
  3. Individueel, de VriendenLoterij Passieprijs (350 x € 250,-): voor gepassioneerde vrijwilligers. Die ene vrijwilliger of die vrijwilligers die extra bijzonder zijn voor jouw initiatief of organisatie. Kijk hier hoe je jouw bijzondere vrijwilliger aanmeldt.

De prijzen worden beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij (alle geldbedragen) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (alle filmproducties).

Uitreiking door de minister

In juni 2021 worden de prijzen uitgereikt door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vanwege corona organiseren we een bijeenkomst die in ieder geval online te bezoeken is. We hopen natuurlijk dat we ook live prijzen kunnen uitreiken, maar een feest wordt het sowieso! We houden jullie op de hoogte.

Impact van het winnen

Vorig jaar maakte minister Hugo de Jonge via Facebook Live de hoofdprijzen bekend. Irene Moors, Eppo Bruins, Marianne Besselink en Marc de hond deelden de prijzen uit. Ben je benieuwd naar wat de impact van meedoen en winnen is? Bekijk het terugblik op de vorige editie en videoboodschap van de winnaars van 2020.

Naar Actualiteiten voor verenigingen

Naar alle actualiteiten


Tevreden over deze pagina?

Heb je vragen naar aanleiding van de informatie op deze pagina? Heb je niet gevonden wat je zocht? Of heb je tips voor ons om deze pagina te verbeteren? Stuur dan een mail naar communicatie@gemeentestein.nl en wij kijken hoe we dit kunnen aanpassen.