Gemeente Stein geeft huishoudens €90,- cadeau voor verduurzamingsstap

Maandag 20 september 2021

Inwoners van de gemeente Stein kunnen, dankzij een interessante subsidie van de overheid, met hoge korting een energiebox met kleine energiebesparende middelen en/of een gratis energieadviesgesprek in de WoonWijzerWinkel Limburg aanvragen. De korting bedraagt 90 euro per huishouden en wordt mogelijk gemaakt door de speciale Regelingen Reductie Energiegebruik RRE(W) van de Rijksoverheid voor zowel woninghuurders als woningeigenaren.

De RRE(W) subsidie biedt gemeenten de mogelijkheid om projecten op te zetten om inwoners te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van led-lampen. Daarnaast gebruiken gemeenten de regeling om advies te geven aan huiseigenaren over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie.

Woningeigenaren hadden in de gemeente Stein al de mogelijkheid om gebruik te maken van de gratis woningscans van Stichting Dubbel Duurzaam. Op deze nieuwe duurzaamheidsactie kunnen ook woninghuurders aanspraak maken. Dat maakt het een mooie toevoeging om zo veel mogelijk inwoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning. De gemeente Stein en de woningcorporaties brengen hun inwoners de komende tijd op diverse manieren op de hoogte van deze duurzaamheidsactie.

Energiebox of adviesgesprek

Elk huishouden kan eenmalig de korting van €90 besteden (met een eigen bijdrage van slechts €10) aan één van de volgende twee opties:

Optie 1:

Je stelt via de WoonWijzerWebshop zelf een energiebox samen met kleine energiebesparende producten. Denk hierbij aan ledverlichting, een douchetimer, klein isolatiemateriaal, waterbesparende douchekoppen en veel meer. De energiebox heeft een waarde van minimaal € 100, hierop krijg je € 90 korting. Je hebt dus slechts een minimale eigen bijdrage van € 10. Deze box kun je, na ontvangstbevestiging per e-mail, afhalen bij het Huis van de Toekomst in Stein.

Optie 2:

Je kiest voor een onafhankelijk adviesgesprek en ontvangt een compleet op maat gemaakt EnergieBespaarPlan voor jouw woning, inclusief subsidiemogelijkheden. Het adviesgesprek, t.w.v. €69, vindt plaats in de WoonWijzerWinkel in Kerkrade. Alle besproken opties worden samen met jouw adviseur bekeken en toegelicht in de uitgebreide showroom van 1.200 m2.

Het gesprek wordt aangevuld met een WoonWijzerWinkel waardecoupon van €31 (ook weer met de eigen bijdrage van €10). Met deze coupon kun je in de WoonWijzerWinkel zelf met de adviseur jouw gewenste energiebesparende producten uitkiezen. Je kunt bovendien na het gesprek direct vrijblijvend offertes aanvragen bij lokale installateurs voor alle belangrijke besproken maatregelen zoals isolatie, verwarming, energieopwekking en regenwaterafkoppeling.

Meld je aan!

Aanmelden kan via deze link, onder het kopje Gemeente Stein. Gebruik hierbij de code STEIN2021. Er zijn een gelimiteerd aantal kortingsbonnen beschikbaar (50/50 te verdelen tussen woninghuurders en -eigenaren), en er geldt op = op.