Gemeentekalender

De gemeentekalender ligt voor jou klaar!

Vanaf december is de gemeentekalender 2022 af te halen op een van onze servicepunten

Servicepunten

De gemeente wil voor iedereen toegankelijk zijn. Deze locaties gebruiken we voortaan ook voor het verstrekken van informatiemateriaal zoals folders voor iedereen die dat wenselijk vindt. 

Vragen?

Neem met vragen of opmerkingen over de gemeentekalender contact op met de gemeente via telefoonnummer 046-435 93 93 of mail naar communicatie@gemeentestein.nl. We doen ons best om binnen 5 werkdagen te reageren op jouw vraag.

Meer verhalen

De gemeentekalender staat boordevol activiteiten. Mogelijk gemaakt voor én door inwoners. Benieuwd naar meer verhalen of activiteiten van inwoners? Kijk dan op www.datmaaktsteinvoormij.nl of op www.gemeentestein.nl/activiteiten

Foto's insturen? 

We zijn altijd op zoek naar prachtige foto's van onze gemeente. Deze mogen ingezonden worden via communicatie@gemeentestein.nl onder vermelding van foto's jaarkalender. 

Q&A:

1. Vraag: waarom is er geen gemeentegids meer? 

Antwoord: in 2019 is het gemeenteblad de Maaskentjer uitgekomen. Hierin komt veel informatie terug wat voorheen in de gemeentegids te vinden was. Deze informatie wordt nu met actuelere informatie gecombineerd in de vorm van het gemeenteblad. 

Omdat een grote groep inwoners communicatiemiddelen in print zeer waardeert is er besloten om met het maandblad aan deze behoefte te kunnen blijven voldoen én kunnen we flexibel inspelen op actualiteiten. 

2. Vraag: waarom wordt de gemeentekalender niet meer huis-aan-huis bezorgd?

Antwoord: deze keuze komt voort uit twee aspecten. De eerste is dat uit het laatste klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat ca. 50% van de inwoners aangeeft geen gedrukte gemeentekalender hoeft te ontvangen. Een tweede argument komt voort uit onze duurzaamheidsgedachte. Het is natuurlijk zonde als er jaarlijkse duizenden kalenders rechtstreeks bij het oud papier belanden.

3. Vraag: op welke locaties kan ik een exemplaar afhalen?

Antwoord: de kalender kunnen worden afgehaald op 13 servicepunten in de gemeente. Per dorp is gezocht naar goede spreiding. Zo is er altijd een servicepunt in de buurt. Hierboven vind je een opsomming per kern. De openingstijden per locatie kunnen verschillen. 

4. Vraag: ik woon in het buitengebied. Daar is geen servicepunt. Hoe kom ik aan een gemeentekalender?

Antwoord: we hebben er bewust voor gekozen om een aantal servicepunten op de ‘natuurlijke routes’ van inwoner te plaatsen, zoals bij supermarkten. Daardoor kun je tijdens het boodschappen doen een exemplaar meenemen en hoef je er niet extra voor op pad.

5. Vraag: is er voor elk huishouden een exemplaar voorradig?

Antwoord: ja, er is voor elk huishouden een gemeentekalender beschikbaar. Dat doen we omdat dit de eerste keer is dat we deze manier van verspreiding hanteren. Op basis van de afgehaalde exemplaren zal komend jaar het aantal te kalenders worden vastgesteld.

6. Vraag: ik ben slecht te been. Is rekening gehouden met minder validen?

Antwoord: naast het feit dat we rekening hebben gehouden met de spreiding van de servicepunten in de gemeente en de bereikbaarheid van de locaties, hebben we ook het aspect toegankelijkheid van de locatie in de overweging meegenomen. Alle locaties zijn goed toegankelijk voor minder valide personen.

7. Vraag: is de informatie uit de kalender ook digitaal beschikbaar?

Antwoord: ja, alle informatie is ook online beschikbaar. Kijk voor reguliere informatie en een overzicht van lokale activiteiten en evenementen op www.gemeentestein.nl. Wil je meer verhalen bekijken en lezen? Ga dan naar www.datmaaktsteinvoormij.nl.
Inwoners die graag digitale informatie van de gemeente ontvangen, kunnen zich abonneren op de digitale nieuwsbrief via www.gemeentestein.nl/nieuwsbrief.

8. Vraag: kan de gemeente mij een kalender per post toesturen?

Antwoord: Dat is niet mogelijk, omdat er geen kalenders op voorraad zijn in het gemeentehuis. Alle exemplaren zijn verspreid over de 13 servicepunten. Als je zelf niet in de gelegenheid bent om een exemplaar af te halen, zou je een familielid, vriend(in), buren kunnen vragen om er eentje voor je mee te nemen.

9. Vraag: Hoe komen nieuwe inwoners - die hier zijn komen wonen nadat de kalenders zijn verspreid - aan een exemplaar?

Antwoord: Nieuwe inwoners ontvangen een welkomstpakket van de gemeente. De kalender zit in dat pakket.

10. Vraag: Tot wanneer kan ik een gemeentekalender afhalen?

Antwoord: De servicepunten zijn voorzien van gemeentekalenders. De kalenders zijn daar verkrijgbaar totdat ze allemaal afgehaald zijn. Daarna zijn er op deze locaties ook andere gedrukte uitingen/foldermateriaal van de gemeente te vinden.


Vragen over deze pagina?

Of heb je niet gevonden wat je zocht? Mail naar info@gemeentestein.nl je kunt ook bellen naar 046 435 93 93