Maas Clean-Up 18 september 2021

Woensdag 15 september 2021

Zaterdag 18 september is het zover: World Cleanup Day 2021. Over de hele wereld gaan mensen die dag de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Dat levert een schonere omgeving op en een prachtig, wereldwijd signaal dat iedereen daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren.

Ben jij ook van plan om je steentje bij te dragen? De gemeente helpt je graag! Kijk hieronder hoe we je kunnen ondersteunen het lenen van materiaal en het ophalen van ingezameld afval. Je kunt je ook aansluiten bij reeds bestaande initiatieven, zoals de Maas Cleanup.

Hieronder wordt antwoord gegeven op veelgestelde vragen.

Mag iedereen zelf een gebied kiezen waar ze gaan opruimen?

Ja, iedereen kan dit zelf bepalen. Je kunt op eigen initiatief afval inzamelen of je aansluiten bij initiatieven als de Maas Cleanup.

Moet ik mij aanmelden hiervoor?

Voor het aanvragen van materiaal (prikkers en afvalzakken) en/of het ophalen van het ingezamelde afval dien je je aan te melden bij de algemene dienst. Dit kan door een mailtje te sturen naar adbalie@gemeentestein.nl.

Kan ik materiaal lenen van de gemeente?

Dit kan, er is een beperkt aantal prikkers beschikbaar. Op=op. Het ophalen van ingezameld afval en het uitlenen van afvalzakken is altijd mogelijk. Meld je hiervoor bij de algemene dienst.

Kan ik foto’s van het inzamelen delen?

Wij zijn onze inwoners dankbaar voor hun bijdrage aan een opgeruimde gemeente. Deelnemers kunnen foto’s insturen naar communicatie@gemeentestein.nl of tag ons op social media. We delen deze foto’s graag in ons gemeenteblad!

Kijk voor meer informatie op de website van maascleanup.nl