Aanbrengen muurschildering viaducten van start

Donderdag 19 augustus 2021

Eindelijk is het zover! Na vele maanden van wachten en voorbereiden, is Roy Wagemans uit Urmond gestart met het aanbrengen van de eerste deklaag, als voorbereiding op de muurschildering op de viaducten onder de A76. De totale klus zal 10 à 12 weken duren en is veruit de grootste klus die Roy ooit heeft aangenomen. Samen met wethouder Gina van Mulken bracht hij de eerste verf aan op de muren van het viaduct.

Roy, als inwoners van de gemeente Stein, is ontzettend blij en trots dat hij deze klus mag uitvoeren. Zijn schilderingen tot nu toe verspreid over Europa en Nederland; “maar een klus van dergelijk formaat uit mogen voeren in je eigen gemeente is toch wel bijzonder”, aldus een glimlachende Roy.

Aantrekkelijke entree

De gemeente Stein is blij dat de viaducten eindelijk een facelift krijgen. De Napoleonsbaan, als een van de belangrijkste invalswegen naar de gemeente Stein, en zijn viaducten zijn nu geen visitekaartje. De grauwe wanden kunnen wat betreft vele inwoners en voorbijgangers wel een ‘likje verf’ gebruiken. Het project heeft dan ook als doel om de entrees van de gemeente voor zowel inwoners als bezoekers en toeristen aantrekkelijker te maken.

“Wanneer de schildering straks gereed is hebben we een prachtige entree die recht doet aan al het moois dat onze gemeente te bieden heeft”, aldus wethouder toerisme Gina van Mulken. “In combinatie met de recent gerealiseerde Rivierparkings, parkeerplaatsen bij de belangrijkste startpunten van een aantal wandel- en fietsroutes met infoborden en een bank, krijgt toeristisch Stein zo een mooie boost.”

Ontwerp

Er is gekozen voor een ontwerp dat verhaalt over de geschiedenis van Stein, de rijke cultuur en tradities en de natuurlijke omgeving. Het ontwerp verleidt de passant elke keer weer om een nieuwe laag of detail in de muurschildering te ontdekken. Als rode draad staat de Maas symbool met haar vloeiende en golvende lijnen.