Hoogwater in Stein: volg hier ons liveblog

Wateroverlast dreigt. Hoe bereid jij je voor?

Dinsdag 13 juli 2021

Naar verwachting krijgen we de komende dagen te maken met veel neerslag in korte tijd. Het KNMI heeft vanaf dinsdag 09.00 uur code geel afgekondigd voor zware regenval. Dat kan leiden tot wateroverlast.

Wateroverlast of calamiteit riolering?

Bel dan de gemeente tijdens kantooruren op telefoonnummer 046-43 59 393. In het weekend, tijdens feestdagen of op werkdagen buiten kantoortijden is de gemeente voor deze calamiteiten bereikbaar op 046-420 30 70.

Zie hieronder welk nummer je kunt bellen bij wateroverlast en stormschade.

Contactsheet water en storm

Thuis voorbereiden

Weet jij wat je kunt doen om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen? En welke maatregelen je kunt nemen als het water je huis binnenstroomt? Bereid je voor. Kijk op www.wachtnietopwater.nl. Daar staan een aantal handige adviezen die je snel en makkelijk kunt uitvoeren.

Hoge waterstanden Maas

Ook kan de regenval zorgen voor hoge waterstanden in de Maas, de zijrivieren en andere beken in heel Limburg. Mogelijk leiden deze hoge waterstanden ook tot het onderlopen van de uiterwaarden. We vragen iedereen die (recreatief) gebruikt maakt van de uiterwaarden om alert te zijn en informatie over de waterstanden te volgen. Ook voor watersporters die op rivieren, plassen of in havens verblijven geldt de oproep om alert te zijn zodat zij niet verrast worden door een plotselinge stijging van het water.

Houd de actuele weersverwachtingen en waterstanden steeds in de gaten. Raadpleeg voor het weer www.knmi.nl. De waterstanden van de Maas kun je vinden op www.waterinfo.nl. De waterstanden in de zijrivieren en beken in Limburg vind je op www.waterstandlimburg.nl.

Acute situaties

Mocht de regenval en/of het hoogwater leiden tot acute situaties, dan kun je meer informatie vinden op www.vrzl.nl.