Een écht gesprek. Het kan weer. Wethouder Wingelaar aan het woord

Maandag 5 juli 2021

Het is ontzettend fijn dat de versoepelingen van de coronamaatregelen eerder kwamen dan aanvankelijk verwacht. Wat een verademing. Dit brengt ook met zich mee dat ik als wethouder Economie weer op pad kan. Hoewel we contact hebben proberen te houden met ondernemend Stein, is een persoonlijke en directe benadering iets dat veel meer bij mij past. Video’s, kaartjes, nieuwsbrieven wegen niet op tegen het drinken van een kop koffie en het aangaan van een écht gesprek. Het luisteren naar twijfels, zorgen, maar ook de uitdagingen en in sommige gevallen de successen van ondernemers in en na coronatijd. Daarom ga ik in juli gesprekken voeren op locatie.

In het Winkelcentrum Stein ga ik een zogenoemd spreekuur houden en in Elsloo sluit ik aan bij een ondernemersavond. Deze gesprekken zijn voornamelijk gericht op ondernemers in de retail en horeca. Maar ik kan me ook voorstellen dat niet alle ondernemers aangesloten zijn bij een ondernemers-, of winkeliersvereniging en die ook me vragen zitten. Deze ondernemers roep ik op om vooral contact met mij op te nemen via ondernemen@gemeentestein.nl.

Ik realiseer me dat de uitdagingen voor veel ondernemers groot zijn. Zoals het er nu uitziet, zal de overheid waarschijnlijk na september de steunpakketten niet meer verlengen. Daarnaast hebben ondernemers nog schulden zoals bij banken, belastingdienst en bij verhuurders. We moeten nog maar afwachten welke weerslag dit op ons ondernemersklimaat heeft.

Maar we zitten niet stil. Momenteel zijn we al bezig met het ondernemend Stein van morgen: wij werken aan een nieuw economisch beleidsplan en samen met gemeenten Sittard-Geleen en Beek aan een detailhandelsvisie. Bij beiden is jullie input van groot belang. Jullie als ondernemers weten immers het beste wat nodig is om ondernemend Stein klaar te maken voor onze toekomst! Er lopen nu een aantal onderzoeken en als die afgerond zijn, starten we met ondernemerssessies om hierop door te praten. Hier worden jullie nog nader over geïnformeerd.

Kortom, tot ziens tijdens één van de ondernemerssessies of in Stein en Elsloo met een kop koffie!

Natascha Wingelaar
Wethouder Economie