Hoogwater in Stein: volg hier ons liveblog

Denk jij mee over een ontmoetingsplek?

Dinsdag 29 juni 2021

Op 4 mei hebben we gezien hoe krachtig een herdenking kan zijn. Herdenken om te kunnen verwerken, maar ook om stil te staan bij alles dat we wél nog hebben en waar we dankbaar voor mogen zijn. Velen van ons hebben het afgelopen jaar direct of indirect te maken gehad met het Covid-19 virus. Sommige zijn dierbaren verlopen, andere zijn zwaar getroffen door de maatregelen. Gelukkig hebben we ook veel hartverwarmende initiatieven in onze buurten zien ontstaan, waarbij buren, ondernemers, familie, vrienden, maar ook wildvreemden elkaar op de meest uiteenlopende manieren door deze periode heen sleepten.

De gemeenteraad heeft daarom verzocht om een fysieke plek te realiseren die ons blijft herinneren aan de kracht die wij als samenleving hebben om elkaar er bovenop te helpen, ondanks alle uitdagingen. Dit zou een mooie ontmoetingsplek moeten zijn, centraal in de gemeente, die ons herinnert om aandacht aan elkaar te blijven geven, generatie op generatie.

Samen met inwoners willen we invulling geven aan dit verzoek. Daarom horen we graag van jou hoe je deze ontmoetingsplek graag ziet vormgegeven. En wat volgens jou een geschikt moment is om deze plek te onthullen? Laat het ons weten via onze poll, of als jouw keuze er niet tussen staat via een reactie op dit bericht of een mail aan communicatie@gemeentestein.nl.