De weg naar een aardgasvrije gemeente

Woensdag 26 mei 2021

Vanaf 2050 zal er, net als in de rest van Nederland, ook in Stein geen aardgas meer gebruikt worden voor het verwarmen van woningen en gebouwen. De nationale overheid heeft gemeenten gevraagd om de mogelijkheden voor duurzame warmte in kaart te brengen in de Transitievisie Warmte. Deze moet uiterlijk op 31 december 2021 afgerond zijn. In deze visie geeft de gemeente aan welke alternatieven voor aardgas het op de korte termijn ziet en welke stappen de gemeente tot en met 2030 zal zetten.

Webinar

We kunnen ons voorstellen dat dit onderwerp veel vragen oproept. Wat is de warmtetransitie eigenlijk en hoe gaat het er in de gemeente Stein uitzien? Hoe kun je met isolatie zowel energie als warmte, maar ook geld besparen? En zou jij een warmtepomp kunnen gebruiken om (voor een deel) zonder aardgas jouw huis te verwarmen? Op deze en meer vragen geven we graag antwoord tijdens het webinar ‘De route naar een aardgasvrije gemeente Stein in 2050’ op 17 juni om 19.30 uur.

Tijdens het webinar is er de gelegenheid om vragen te stellen en mee te denken over dilemma’s waar we als gemeente voor staan. Ook kijken we vooruit naar de komende jaren: onze gemeente wordt niet van de een op de andere dag aardgasvrij, maar er zijn wel kleine stappen die iedereen kan nemen om langzaam naar aardgasloos toe te werken in 2050.

Meld je hier aan voor het webinar.

Meer weten?

Voor meer informatie over de warmtetransitie, ga naar www.gemeentestein.nl/warmtetransitie.