Resultaten enquête Regionale Energie Strategie

Donderdag 20 mei 2021

De gemeente Stein heeft onderzoek gedaan naar het onderwerp duurzame energie in de gemeente Stein. Steekproefsgewijs zijn 4.000 huishoudens per post benaderd om deel te nemen aan het onderzoek. Ook zijn de deelnemers van TipStein benaderd om deel te nemen aan het onderzoek. Daarnaast werden inwoners via de online kanalen van de gemeente en De Maaskentjer opgeroepen om de enquête in te vullen. In totaal hebben 735 inwoners deelgenomen (representatief). Klik op onderstaande afbeelding om de resultaten te bekijken.

Wat is de RES?

Eén van de afspraken uit het landelijk klimaatakkoord is dat 30 energieregio’s in Nederland onderzoeken waar en hoe het beste duurzame elektriciteit op land (wind en zon) opgewekt kan worden. In een Regionale Energiestrategie (RES) beschrijft elke energieregio zijn eigen keuzes. De gemeente Stein maakt deel uit van de RES Zuid-Limburg. In de gemeente Stein is vanwege de  beperkingen voor windenergie alleen gekeken naar de mogelijkheden voor de opwek van zonne-energie op grote daken en op gronden in de gemeente.

Meer weten over de RES?
Kijk op www.gemeentestein.nl/res.

Infographic RES (PDF, 2.3 MB)

Klik op de afbeelding op te vergroten.