Praat mee over het Detailhandelsbeleid Westelijke Mijnstreek!

Dinsdag 11 mei 2021

Beste ondernemer en/of vastgoedeigenaar in de retailbranche in de Westelijke Mijnstreek,

De gemeenten Beek, Stein en Sittard-Geleen nodigen jou van harte uit om dinsdag 1 juni a.s. vanaf 19.00 uur deel te nemen aan de online werksessie “Detailhandelsbeleid Westelijke Mijnstreek”.

Waarom deze werksessie “Detailhandelsbeleid Westelijke Mijnstreek”?

Het winkellandschap en het consumentengedrag veranderen in snel tempo. Door de impact van het coronavirus raken verschillende trends en ontwikkelingen in een stroomversnelling. De gevolgen voor ondernemers en vastgoedeigenaren in de retailbranche zijn groot. Meer dan ooit is het hebben van een heldere visie en een actueel detailhandelsbeleid een vereiste.

Dit doen we als gemeenten niet alleen, ook jouw meningen en ideeën zijn hiervoor nodig!

Jouw mening telt!

Seinpost Adviesbureau begeleidt dit traject inhoudelijk en procesmatig. Begin april zijn zij gestart met het inventariseren van de huidige stand van zaken en de kansen en bedreigingen voor de detailhandel in de Westelijke Mijnstreek. Om jouw meningen en ideeën te verzamelen wordt een werksessie georganiseerd. Welke kansen en bedreigingen zie je voor  jouw winkelgebied? Wat kan er wel en niet op perifere locaties? Hoe moeten we omgaan met afhaalpunten? Enkele vragen die op 1 juni a.s. aan de orde komen.

Wat houdt de werksessie van 1 juni a.s. in?

Vanaf 19.00 uur tot ongeveer 21.30 uur kun je online deelnemen via een link. Na aanmelding ontvang je deze link in de laatste week van mei per e-mail. Seinpost vertelt eerst in het kort over de eerste resultaten van de inventarisatie. Daarna gaan we uiteen in groepen om te praten over verschillende thema’s en winkelgebieden.

Meld je aan en geef alvast jouw mening

Zien we jou ook 1 juni? Aanmelden kan tot 24 mei a.s. via www.seinpost.com/westelijkemijnstreek. Via deze link kun je ook alvast een korte vragenlijst invullen.  Jouw antwoorden gebruiken wij als input voor de werksessie. Kun je niet bij de werksessie aanwezig zijn, vul dan toch de vragenlijst in. Dan kunnen we ook jouw mening meenemen in de discussies.

We hopen dat je jouw mening met ons deelt en dat je op 1 juni a.s. deelneemt!

Namens de gemeenten Beek, Sittard-Geleen en Stein,

Met vriendelijke groet,