Inzaaien bloemrijke bermen in samenwerking met IVN Elsloo

Maandag 3 mei 2021

Woensdagochtend heeft IVN Elsloo samen met wethouder van Mulken de berm aan de Sickendaelweg en Hokkelderweg ingezaaid met een bloemenmengsel.

Waarom zaaien we de berm in met een bloemenemngsel?

Het gaat slecht met de bijen en insecten in Nederland. Dat is zorgelijk, insecten zijn immers ontzettend belangrijk voor onze natuur en voedselvoorziening. Ze zorgen niet alleen voor de bestuiving van planten en bloemen, maar dienen ook als voedsel voor vogels en andere dieren. Om de achteruitgang van het aantal bijen en insecten tegen te gaan werken we samen met inwoners van Stein aan meer biodiversiteit.

Hokkelderweg/ Sickendaelweg te Catsop

Ter bevordering van de biodiversiteit heeft gemeente Stein dit voorjaar bomen aangeplant langs de Hokkelderweg en Sickendaalweg. De gemeentelijke berm is afgelopen week in samenwerking met IVN Elsloo ingezaaid met een bloemenmengsel. IVN gaat de ontwikkeling de aankomende jaren monitoren.

Bloemrijke bermen zijn niet alleen een lust voor het oog van inwoners, recreanten en toeristen. De bloeiende kleurenpracht zorgt vooral ook voor voldoende voedsel voor stuifmeel- en nectarverzamelende insecten als bijen, vlinders en hommels. Bloemrijke bermen bieden bovendien het hele jaar door voedsel en beschutting voor allerlei dieren en geeft daarmee een stevige impuls aan de biodiversiteit.

Bedankt

Bij deze willen we IVN Elsloo bedanken voor het uitdragen van het belang van biodiversiteit naar de inwoners van Stein.