Hoogwater in Stein: volg hier ons liveblog

Nomineer jouw club voor de verkiezing Club van het Jaar 2021

Maandag 26 april 2021

Ben je trots op de veerkracht die jouw club het afgelopen jaar heeft getoond? Pak dan het podium en doe mee aan de verkiezing Club van het Jaar 2021! Win naast de titel een masterclass, een professionele promovideo van jouw club en profiteer van alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht om jouw club in de schijnwerpers te zetten. Zowel sport- als cultuurclubs komen in aanmerking en nomineren kan tot en met 5 mei.

Het is zonder twijfel een uitdagend jaar geweest voor alle sport- en cultuurclubs. Maar het verenigingshart klopt als nooit tevoren. De één organiseerde buitenconcerten voor ouderen. De ander organiseerde kleinschalige wedstrijdjes voor kinderen, zette een online veiling op om de clubkas te spekken, bood het lokale zangkoor de mogelijkheid om buiten op de overdekte tribune te repeteren of deed boodschappen voor buurtbewoners. Kortom, sportclubs en cultuurverenigingen lieten zich het afgelopen jaar massaal van hun meest creatieve kant zien. Om extra inkomsten te creëren in een tijd waarin bijna alle activiteiten wegvielen, maar ook om in verbinding te blijven met hun leden en buurt. Deze clubs verdienen een podium!

Verkiezing Club van het Jaar

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, die samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. En waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en dáárom is verenigen zo belangrijk.

Rabobank is vanaf haar oprichting nauw betrokken bij clubs en verenigingen. Dat komt omdat zij als coöperatie ook een soort vereniging of club is. Daarom heeft Rabobank samen met NOC*NSF, AD.nl, LKCA en Kunstbende het initiatief genomen om het fenomeen verenigen te vieren en te belonen. Dit jaar staat de veerkracht van de clubs centraal. We roepen alle clubs op om hun veerkracht zichtbaar te maken, anderen daarmee te inspireren en de waardering en erkenning te krijgen die ze verdienen. De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport.

Prijzen

Naast de eervolle titel ‘Club van het Jaar’ en alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht, ontvangen de landelijke winnaars een masterclass naar keuze van een expert en een professionele promovideo. Alle gemeente- en provinciewinnaars ontvangen een online embleem wat zij een jaar lang mogen gebruiken in al hun communicatie uitingen.

Procedure

Van 31 maart tot en met 5 mei kun je jouw club, vereniging of stichting nomineren via www.clubvanhetjaar.nl. Vervolgens kan er van 19 april tot 24 mei gestemd worden door het publiek. Op 26 mei worden de gemeente- en provinciewinnaars bekend gemaakt. De vakjury beslist vervolgens welke sport- en cultuurclub zich in 2021 ‘Club van het Jaar’ mogen noemen. De winnaars worden tijdens een feestelijke Award uitreiking op woensdag 9 juni bekend gemaakt en krijgen de prijs uitgereikt.

Kijk voor meer informatie, voorwaarden, veelgestelde vragen of het nomineren van jouw club op www.clubvanhetjaar.nl.