Hoogwater in Stein: volg hier ons liveblog

Burgemeester brengt ode met draaiorgel aan gedecoreerden

Maandag 26 april 2021

Vanochtend legde burgemeester Leurs-Mordang van Stein een wel heel speciaal bezoekje af bij 3 van haar inwoners. Samen met haar man en zijn draaiorgel trok ze langs de deuren om 3 Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit te reiken. Samen met het draaiorgel bracht ze een ode aan de mooie bijdrage die deze inwoners leverde voor de gemeenten en hun omgeving.

Mevrouw Gorissen-Graat uit Elsloo, meneer Stassen uit Meers en mevrouw Janssen-Wagemans uit Berg a/d Maas wisten niet wat hen overkwam. Stuk voor stuk waren ze sprakeloos. De burgemeester: ‘Het leek wel All you need is love. De gedecoreerden waren enorm enthousiast en ook ik heb er erg van genoten. We hebben gekeken naar wat er wél kan. En dit was zelfs nog leuker dan normaal!’

Naast het Wilhelmus dat met het draaiorgel gedraaid werd voor de Koninklijke Onderscheidingen, werden ook tweeling Thyme en Jibbe Engelen (beide 14 jaar) door de burgemeester op de stoel gezet en voorzien van een welverdiend jongerenlintje.

Gedecoreerden

Mevrouw J.M.M. Janssen-Wagemans uit Berg a/d Maas, gemeente Stein

1979 - heden Vrijwilliger bij de Harmonie St. Joseph te Berg aan de Maas.
Betrokkene ondersteunt bij de activiteiten, zoals de
rommelmarkt en kerstmarkt, en werft fondsen.
Daarnaast werkt zij mee aan de optredens, o.a. tijdens het
carnaval en feestdagen.
1992 - heden Dirigent van het zangkoor Sursum Corda te
Berg aan de Maas.
Betrokkene bereidt de repetities voor en treedt twee keer
per maand op tijdens de mis.
Daarnaast geeft het koor optredens in de lokale
verzorgingstehuizen en ziekenhuizen, bij de dodenherdenking
en bij de lokale feesten.
2011 - heden Mantelzorger voor haar echtgenoot (2011-heden) en haar
moeder (2017- heden).
Betrokkene helpt beiden bij de persoonlijke verzorging, de
voeding, het huishouden en de maaltijden.

Mevrouw Johanna H. Gorissen-Graat uit Elsloo, gemeente Stein.

Decoranda (83) is sedert 1970 vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Geleen.
Zij is actief als EHBO'er bij diverse evenementen. Ook ging zij een vijftal keren als ondersteuner mee op de Henri Dunant. Daarnaast treedt zij op als groepsleider bij een wekelijks treffen van 25 deelnemers die bijeenkomen in het Maaslandcentrum te Elsloo, alwaar zij diverse activiteiten organiseert zoals: het spelen van spellen of het ontwerpen van wenskaarten.
Daarnaast heeft zij een periode van tien jaar binnen het St. Barbara-ziekenhuis te Geleen patiënten begeleid en zij was van 1998 tot 2008 werkzaam als vrijwilliger bij het Zorgcentrum Ave Maria te Geulle, alwaar zij iedere zondag senioren naar de kerk heeft begeleid. Tevens was zij in dezelfde periode opvangmoeder aan de St. Jozefschool te Elsloo.

De heer L.G.M. Stassen uit Meers , gemeente Stein

Hij is vrijwilliger bij het Muziekkorps Sint Callistus Neerbeek (thans 25 leden).

1948 - heden Decorandus zet zich in voor de jaarlijkse donateursactie,
verricht hand- en spandiensten. Hij brengt de flyers rond,
haalt het oud papier op.
Hij was lid van de jubileumcommissie.
1975 - heden Hij coördineert daarnaast sinds 1975 de rommelmarkt.
Hij is o.a. verantwoordelijk voor de planning, het
vrijwilligersrooster, het ophalen van de spullen en het
aansturen van de catering.
1990 - heden Hij organiseert mede sinds 1990 de Notenkrakers-
tocht in de omgeving Beek (ca. 600 deelnemers).
De wandeltocht heeft vier afstanden (9, 12, 19 en 23 kilometer).
2010 - heden Hij fungeert als coördinator van de wandeltocht
(tot 1975 50-100 uur per jaar, 1975-1990 160-210 uur
per jaar, sinds 1990 235-285 uur per jaar).

Jongerenlintje

Thyme en Jibbe (beide 14 jaar), Urmond, gemeente Stein

Sinds hun vader in 2018 is getroffen door meerdere herseninfarcten hebben zij veel zorg voor hem overgenomen. Steunpunt Mantelzorg Zuid: “Wij dragen met veel plezier deze twee jonge mantelzorgers voor die met hart en ziel voor hun vader zorgen. De tweeling vindt klaarstaan voor hun vader maar ook voor anderen de normaalste zaak van de wereld. Zij verdienen onze waardering!”
Thyme en Jibbe helpen hun vader onder andere met het onderhouden van zijn moestuin en met zijn dagritme. Na de inenting van het vaccin is hun moeder flink ziek geweest. Ook deze zorg hebben Thyme en Jibbe tijdelijk op zich genomen. Daarnaast staan zij altijd klaar voor naasten zoals hun tante, neefje en opa. Zij staan bekend als sociale jongens met veel inlevingsvermogen.

afbeelding lintjesregen