Verkiezingen én avondklok

Donderdag 11 maart 2021

Op 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Speciaal voor risicogroepen gaan in onze gemeente al stemlokalen open op 15 en 16 maart. Je kunt dan tussen 07.30-21.00 uur je stem uitbrengen.

Tijdens de Tweede Kamerverkiezing is de avondklok nog steeds van kracht. Ben je na 21.00 uur onderweg naar huis vanaf een stemlokaal? Of wil je na 21.00 uur kijken bij het tellen van de stemmen? Dat kan. Je hebt hiervoor geen verklaring nodig. Zo kan de verkiezing doorgaan, ook tijdens de avondklok. Kijk voor meer informatie op www.elkestemtelt.nl

Stembureauleden, tellers en vrijwilligers die betrokken zijn bij de Tweede Kamerverkiezing, kunnen hun werkzaamheden doen tijdens de avondklok. Zij krijgen daarvoor een verklaring van de gemeente. Meer informatie op www.elkestemtelt.nl

Voor meer vragen ga naar de website van de Rijksoverheid. 

(PDF, 577.4 kB)