Nieuwe corona maatregelen bieden meer ruimte voor buitensport

Donderdag 11 maart 2021

Tijdens de persconferentie op 8 maart werd aangekondigd dat de besmettingen en druk op ziekenhuizen nog geen verdere versoepelingen toe laten. Wel werden enkele kleine correcties gedaan op bestaande maatregelen. Voor verenigingen verandert er weinig, al krijgen volwassenen meer kansen om buiten te sporten. Kijk wat dit voor jouw (sport)vereniging betekent.

Verlenging maatregelen

De huidige cijfers en ontwikkelingen bieden volgens het kabinet geen aanleiding voor versoepeling van de corona maatregelen. Dit zorgt dan ook dat alle huidige maatregelen verlengd worden tot en met 30 maart. Dit betekent onder meer een verlenging van de avondklok. Wel worden er enkele kleine aanpassingen doorgevoerd, zoals het winkelen op afspraak, hervatting van zwemlessen en theorie-examens. Deze aanpassingen gaan in vanaf 16 maart. Op 23 maart volgt een nieuwe persconferentie, waarin duidelijk wordt wat er na 30 maart mogelijk is.

Aanpassingen voor buitensport

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen vanaf 16 maart weer met maximaal 4 personen buiten sporten. Voorwaarden zijn wel dat dit gebeurt in georganiseerd verband, op een sportaccommodatie en dat zij onderling 1,5 meter afstand gehouden wordt. Tot en met 26 jaar was sporten in teamverband al toegestaan, zonder 1,5 meter afstand te houden. Vanaf 18 jaar geldt dat dit enkel mag op een officiële sportaccommodatie. Op andere locaties is dit enkel toegestaan wanneer de gemeente hiervoor expliciet toestemming heeft verleend. Op dit moment zijn hiervoor de volgende plekken aangewezen:

• Parkeerplaatsen en terrassen bij de binnensportaccommodaties (gymzalen, sporthallen en MFC’s, in overleg met exploitant/beheerder)
  • Schoolpleinen (in overleg met school)
  • Groenstrook bij zwembad Steinerbos
  • Heidekamppark
  • Urpop terrein

Wil je buitensportactiviteiten organiseren op een andere plek in de openbare ruimte, neem dan vooraf contact op met de gemeente. Activiteiten mogen pas starten nadat je hiervoor toestemming ontvangen hebt en de locatie aan deze lijst is toegevoegd.

Meer informatie

Op www.rijksoverheid.nl vind je de informatie die tijdens de persconferentie van 8 maart bekend werd gemaakt, nog eens rustig nalezen.
Alle informatie over corona in Stein vind je op de website. Je leest hier over dienstverlening, vaccinaties, ontheffingen en hartverwarmende initiatieven. Tevens is er een pagina ingericht over corona en verenigingen. Hier kun je terecht voor informatie over onder meer de landelijke maatregelen, lokale besluiten, financiële regelingen, tips & adviezen, veelgestelde vragen en nuttige links.