Hoogwater in Stein: volg hier ons liveblog

Geen verdere verruiming lockdown: deze coronamaatregelen gelden vanaf 16 maart

Dinsdag 9 maart 2021

Vaccinaties bieden perspectief, maar het aantal coronabesmettingen is te hoog. Daarom is er nu geen ruimte voor versoepelingen. Nederland blijft tot en met 30 maart in lockdown. Per 16 maart gelden een aantal kleine aanpassingen.

Kijk op onze coronapagina voor de laatste update.

Wijziging Corona-maatregelen Buitensport

In de persconferentie van maandag 8 maart jongstleden zijn een aantal maatregelen rondom Corona gewijzigd. Het volledige overzicht staat op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.

Een van de wijzigingen gaat over buitensporten. Deze gaat per 16 maart in.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen buiten op een sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Voorwaarde is wel dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Tot en met 26 jaar was sporten bij een sportaccommodaties al toegestaan. Daarnaast mogen door verenigingen sportactiviteiten worden georganiseerd op andere locaties. Deze plek moet dan door de gemeente worden aangewezen. Onze BOA’s weten dan waar gesport kan worden en waar niet.

Dus als jouw vereniging buiten wil sporten met volwassenen en dit gebeurt niet op een sportaccommodatie, geef dat dan door aan de gemeente.

Contactpersoon hiervoor is Frank van den Boomen

Mogelijke versoepelingen terrassen vanaf woensdag 31 maart

Vanaf 31 maart staan een aantal versoepelingen met potlood ingepland. Die kunnen alleen doorgaan als de cijfers daar aanleiding toe geven. Op 23 maart wordt hierover door de regering een besluit genomen.

Mogelijk mogen horecaondernemers  dan de buitenterrassen openen, onder bepaalde voorwaarden. Wellicht kan hiervoor weer gebruik gemaakt worden van de openbare ruimte grenzend aan het terras. Zoals afgelopen zomer. Om hierop voorbereid te zijn, werkt de gemeente op dit moment aan voorwaarden en richtlijnen waaronder dit zou kunnen.