Reconstructie Paalweg – Molenweg Zuid

Vrijdag 26 februari 2021

In Urmond gaan de werkzaamheden aan de Paalweg en Molenweg Zuid van start. In opdracht van de gemeente Stein gaat BAM infra BV deze straten opwaarderen en reconstrueren. Het werk strekt zich uit vanaf de Paalweg, via de Mauritslaan en de rotonde, tot aan de Molenweg Zuid huisnummer 65. Het werk is verdeeld in drie hoofdfases. Maandag 1 maart starten de werkzaamheden voor de eerste fase.

Fase 1 - 1 maart t/m eind mei

In de eerste fase krijgt de Molenweg Zuid een volledig nieuwe inrichting met snelheidsremmende maatregelen, een smaller wegprofiel en meer groen. Deze fase start op 1 maart en verdelen we in vijf werkvakken. Door het opdelen in kleinere werkvakken blijft de bereikbaarheid voor bestemmingsverkeer zo optimaal mogelijk. Het doorgaande verkeer wordt in deze fase omgeleid, zie onderstaande plattegrond.

We starten op 1 maart met het eerste werkvak. Dit werkvak loopt vanaf huisnummer 65 tot aan de versboerderij Hoeve Elisabeth. Hoeve Elisabeth blijft bereikbaar vanaf de Mauritslaan. Ieder werkvak duurt 2 tot 3 weken.

Fase 2 - midden april t/m eind mei

In deze fase legt BAM Infra BV in de Paalweg een nieuwe vrachtwagenparkeerplaats aan. Er worden ook voorzieningen geplaatst om het regenwater beter op te vangen.

Fase 3 - eind mei t/m begin juli

Aansluitend aan fase 1 en 2 wordt in deze fase de rotonde Mauritslaan-Molenweg Zuid helemaal vernieuwd. Tijdens deze werkzaamheden blijft de verbinding Mauritslaan-Heirstraat open voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Om het verkeer op een veilige manier te regelen komt er een tijdelijke verkeersregelinstallatie op de rotonde te staan.

Blijf op de hoogte van dit project!

Meld je aan voor de nieuwsbrief over dit project, dit kan via communicatie@gemeentestein.nl. Of volg de Facebookpagina: www.facebook.com/PaalwegMolenwegZuid. Hier vind je het laatste nieuws, voortgang en foto’s van het project.