Hoogwater in Stein: volg hier ons liveblog

Wandelinfrastructuur

Maandag 1 februari 2021

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het verbeteren van de wandelpaden en -routes. Zo hebben we in Elsloo een nieuwe trap in de dijk geplaatst en is het wandelpad tussen Urmond en Berg aan de Maas (Lange Afstand Wandelpand van Rivierpark Maasvallei) verbeterd en goed toegankelijk gemaakt. Maar ook zijn her en der paaltjes vervangen of gerepareerd. Een belangrijke rol hierin speelt Jacques Janssen van Walking Limburg. Hij controleert samen met zijn vrijwilligers bijna wekelijks alle routes en signaleert knelpunten of problemen. De meeste kunnen direct en zonder tussenkomst van de gemeente worden aangepakt en in een aantal gevallen assisteert de gemeente. Zo weten we zeker dat onze paden er altijd tip top bij liggen.

Op Zuid-Limburgse schaal wordt in 2021 gestart met het gezamenlijke project van de aanleg van een wandelknooppuntennetwerk. De uitrol hiervan zal vermoedelijk 2 jaar in beslag nemen. De wandelknooppunten zijn vergelijkbaar met de fietsknooppunten en is al aanwezig in bijvoorbeeld Noord-Limburg en de Voerstreek. Op termijn zullen onze gemeentelijke wandelroutes worden opgenomen in dit Zuid-Limburgse netwerk.