Huidige coronamaatregelen

Maandag 21 december 2020

Op maandag 14 december ’20 heeft premier Rutte in zijn toespraak extra maatregelen afgekondigd. Die maatregelen zijn op dinsdag bekrachtigd in een ministeriële regeling. Echter leert de ervaring ons dat er naar aanleiding van de persconferentie onduidelijkheid ontstaat en er veel vragen bij de gemeente binnen komen over wat wel of niet mag. Graag nemen we je mee in de huidige situatie.

Stand van zaken regels

Onderstaande maatregelen gelden ten minste tot en met 19 januari 2021.

Winkels

Op dit moment dienen alle niet-essentiële winkels gesloten te zijn. Bloemen en kerstbomen mogen vanaf buiten verkocht worden. Post- en pakketservice punten mogen geopend blijven maar de rest van de winkel dient gesloten te zijn indien het gaat om een niet-essentiële winkel. Voor de horeca is het mogelijk om afhaal te realiseren. Niet-essentiële winkels mogen enkel thuisbezorgen.

De winkels van fotografen zijn gesloten. Tenzij er op afspraak pasfoto’s gemaakt worden voor een identiteitsbewijs of rijbewijs. Het beroep van fotograaf is geen contactberoep. Fotograferen op locatie mag.

Sport

Binnensporten is niet toegestaan. Buiten sporten mag in groepjes van 2 exclusief instructeur. Groepslessen zijn niet toegestaan. Jongeren tot en met 17 jaar mogen wel in groepsverband trainen.

Gasten thuis

Het advies is om thuis nog maximaal 2 gasten per dag te ontvangen. Voor 24, 25 en 26 december is dat maximaal 3 gasten. Buiten mag je met maximaal 2 mensen samenkomen of 1 huishouden. Datzelfde geldt voor publieke binnenruimtes voor zover die nog open zijn.

Contactberoepen

Contactberoepen zijn niet toegestaan met uitzondering van de contactberoepen die opgesomd zijn door de Rijksoverheid op hun website.

Onderwijs en opvang

Onderwijs dient op afstand ingeregeld te worden en kinderopvang is gesloten. Kinderopvang is wel mogelijk indien één van beide ouders een cruciaal beroep uitvoert. Deze maatregelen gelden tenminste tot en met 17 januari 2021.

BeeldsamenvattingKlik op de afbeelding voor een grotere schematische weergave van de actuele coronamaatregelen, die sinds 14 december gelden.

Communicatie

De Gemeente Stein is actief op diverse sociale media kanalen waarop zij informatie delen. Daarnaast is op de gemeentelijke website een pagina aangemaakt voor alle corona gerelateerde informatie. Ook wordt er door middel van Nieuwsbrieven gezorgd dat de informatie bij specifieke doelgroepen terecht komt.

Ook zijn er diverse personen actief betrokken gelet op de specifieke kennis:

• Wat betreft vragen omtrent sport, verenigingen en stichtingen heeft de Gemeente Stein een verenigingenadviseur en beleidsmedewerker Sport namelijk Frank van den Boomen
  • Wat betreft vragen over de horeca, evenementen, standplaatsen kunt u terecht bij de afdeling VTH
  • Voor de ondernemers is er een bedrijvencontactfunctionaris Paul Kooij en een e-mailadres ondernemen@gemeentestein.nl

Vragen omtrent corona kunnen altijd gestuurd worden naar info@gemeentestein.nl.

Handhaving

Vanuit de gemeente wordt er handhavend opgetreden indien de maatregelen ter bestrijding van COVID-19 overtreden worden. Dit gebeurt door BOA’s en politie.