Vrijwilligers bedankt!

Zondag 20 december 2020

Uit alle delen van de gemeente zijn er in de loop van tijd groepen ontstaan die zich inzetten om onze openbare ruimte schoon te houden. Zij zetten zich gedurende het hele jaar in om onze gemeente vrij van zwerfvuil te houden. O.a. de werkgroep uit Kerensheide, Sjwan Maes, ’t Brook en enkele individuele inwoners.

Onschatbare waarde

Het was het afgelopen jaar voor de gemeente een grote klus om het zwerfvuil, de dumpingen, maar ook de reguliere afvalstromen te verwerken. De gemeente waardeert de inzet van deze vrijwilligers dan ook enorm. Daarom ontvingen zij namens de Algemene Dienst en wethouder Hendrix een oprecht woord van dank en een leuke attentie.

Wethouder Danny Hendrix: ‘Zwerfvuil is schadelijk voor het milieu en is helaas dagelijks waarneembaar in zowel onze woonkernen als in het buitengebied. Zeker in deze coronatijd, waar in de zomermaanden tot 8 keer meer zwerfvuil dan normaal is aangetroffen. Een absoluut record. De bijdrage die de vrijwilligers afgelopen jaar hebben geleverd is voor ons van onschatbare waarde!’

Ook helpen?

Wil jij ook helpen om onze gemeente schoon te houden? Informeer bij de DOP in jouw woonkern of stuur een e-mail naar ADBalie@gemeentestein.nl. Wij brengen je dan in contact met de juiste contactpersoon. Liever als individu aan de slag? Meld dit dan ook. Benodigdheden, zoals prikkers en afvalzakken, stelt de gemeente graag ter beschikking.

Foto: ‘Wethouder Danny Hendrix reikt attentie uit aan dhr. Jetten van ’t Brook’.