Vernieuwde identiteitskaart

Dinsdag 15 december 2020

Vanaf 1 januari 2021 wordt de Nederlandse identiteitskaart met een inlogfunctie (eNIK) uitgegeven. Dit betekent dat je met jouw identiteitskaart via de DigiD app kunt inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds.

Wanneer je op maandag 4 januari vanaf 9.00 uur een identiteitskaart aanvraagt bij de gemeente, krijg je een identiteitskaart met inlogfunctie. Binnen 5 werkdagen na de uitreiking ontvang je thuis een brief van DigiD. Daarmee kan je de inlogfunctie op jouw identiteitskaart activeren.

De huidige identiteitskaart blijft geldig. Inloggen met een vernieuwde identiteitskaart geeft maximale bescherming van persoonlijke en privacygevoelige gegevens.

Vanaf januari kunt je voor meer informatie terecht op www.digid.nl