Hoogwater in Stein: volg hier ons liveblog

Wij Zijn Limburg’ brengt burgerinitiatieven in beeld

Vrijdag 4 december 2020

Burgerinitiatieven in Limburg

Wij Zijn Limburg brengt inspirerende verhalen in beeld over diverse burgerinitiatieven in Limburg. Veel verenigingen en initiatieven in Limburg worstelen namelijk met dezelfde vragen: ‘Hoe blijven we mensen verbinden?’, ‘Hoe zorgen we voor jonge aanwas?’, ‘Hoe krijgen we échte betrokkenheid vanuit de omgeving?’. Het corona-virus heeft dit er niet makkelijker op gemaakt.
De documentaireserie zoomt in op verenigingen die hier invulling aan proberen te geven. Wij Zijn Limburg wil kijken vanuit kansen, niet vanuit moeilijkheden. Kijk iedere week voor inspirerende, verbindende verhalen uit Limburg.

Documentaireserie

Jij bent het, ik ben het, jouw buren zijn het, en die van mij ook. Limburg, dat zijn wij. Met name verenigingen en kleine initiatieven maken Limburg mooi. De sportclubs, de muziekclubs, de buurtvereniging of carnavalsclubs. En juist die hebben het lastig. En met het nu heersende coronavirus zelfs nog lastiger. In de serie worden ze opgezocht. Waar gaat het goed? Waar is corona een zorg? Kan corona ook min of meer een zegen zijn? Deze serie laat het zien én gaat helpen!

Eerste seizoen

Intussen zit het eerste seizoen erop en heeft Limburg acht weken lang kennis kunnen maken met Limburgers die zich inzetten om de provincie mooier te maken. Inspirerende mensen en elk hun eigen verhaal. Tijdens het eerste seizoen kwamen uiteenlopende initiatieven aan bod. Vanuit verschillende regio’s en rondom diverse thema’s als werken, gezondheid, wijken. De uitzendingen en losse thema’s zijn terug te kijken op de website van Wij Zijn Limburg. Tevens is hier een terugblik op het eerste seizoen te vinden.

Deel ook jouw initiatief

Heb je zelf een inspirerend verhaal wat de moeite waard is om te delen? Ook dat is mogelijk.
Op dit platform worden de verhalen van Limburgers gedeeld. In woord en beeld. Grote en kleine initiatieven. Persoonlijke ervaringen en succesvolle projecten. Verhalen uit het leven van Limburgers, vóór het leven van Limburgers. Denk jij anderen te kunnen inspireren met jouw verhaal of project? Doe mee! Want Limburg, dat zijn wij.
Wil je jouw initiatief, project of evenement onder de aandacht brengen? Neem contact op met Wij Zijn Limburg. De organisatie neemt dan contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

#WijZijnLimburg

#WijZijnLimburg is een initiatief van de Stichting WijZijnLimburg, i.s.m. de Provincie Limburg en L1. Het doel is om de leefbaarheid in Limburg een positieve impuls te geven. Het multimediale project laat mooie sociale initiatieven zien om te inspireren en helpt anderen met advies om weer verder te kunnen.

WijZijnLimburg wil de sociale cohesie in Limburg bevorderen. Dit nieuwe platform draagt hieraan bij door te inspireren met aansprekende verhalen van Limburgers, projecten te laten zien en te helpen bij vragen.
Bij de ontwikkeling van de documentaireserie van Wij Zijn Limburg zijn Burgerkracht Limburg, Huis voor de Sport Limburg, Vereniging Kleine Kernen Limburg en Huis voor de Kunsten Limburg betrokken.