Hoogwater in Stein: volg hier ons liveblog

Vernieuwen riool Julianaweg

Woensdag 2 december 2020

Van woensdag 2 december tot en met vrijdag 4 december zijn er werkzaamheden aan het riool in de Julianaweg in Elsloo. Aan de binnenkant van de buis wordt een kunststof kous aangebracht. Deze techniek noemen we relinen en zorgt ervoor dat het riool bijna weer als nieuw is.

Relinen

Het relinen is noodzakelijk omdat uit inspecties bleek dat er scheuren in de rioolbuis zaten. Het riool in de Julianaweg is een belangrijk riool omdat al het afvalwater van Nieuwdorp hiermee wordt afgevoerd. Dit riool kan dus niet zomaar worden dichtgezet. Daarom is er een grote pompvoorziening geplaatst. Deze pompvoorziening kan tot wel 1000m3 per uur verpompen. Via twee “brugconstructies” kan het afvalwater via de pomp en persleiding weer naar het gemeentelijk riool gepompt worden.

Uitdagende klus

Maurice van Zijl (projectleider Gemeente Stein) geeft aan dat het een zeer uitdagende klus is. Er is veel tijd gestoken in de voorbereidingen om dit uitvoeringstechnisch mogelijk te maken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door GMB Rioleringstechnieken B.V.

Afbeelding 1. Brugconstructie Julianaweg

Afbeelding 2. Aanbrengen kous