Eén social return aanpak voor heel Zuid-Limburg

Donderdag 1 oktober 2020

Waar voorheen per regio invulling werd gegeven aan het Social Return-vraagstuk, voeren nu alle Zuid-Limburgse gemeenten één gezamenlijk beleid. Want iedereen moet de mogelijkheid krijgen om te kunnen werken. Via Social Return krijgen inwoners die kans. Het idee is simpel: bij grotere aanbestedingen vragen gemeenten aan leveranciers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten bij de uitvoering van de opdracht.

Betaalde werkervaring

Werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt en leerlingen van het beroepsonderwijs krijgen door Social Return de kans om betaalde werkervaring op te doen en door te stromen naar een vaste baan. Tot voor kort verschilden de eisen en voorwaarden in aanbestedingen per gemeente. Nu hanteren gemeenten in Zuid-limburg hetzelfde voorwaardenpakket. Dat schept duidelijkheid voor alle betrokken partijen én maakt het makkelijker om plaatsingen te realiseren.

Werk is meer dan een baan

Wethouder Hub Janssen: ‘De slogan “Dat maakt Stein voor mij” willen we kracht bij zetten door te werken aan een sociale samenleving. In Stein moet iedereen kunnen meedoen. Niet alleen op het gebied van sport, verenigingsleven en vrije tijd, maar ook wat werk of stage betreft. Deze regionale samenwerking biedt inwoners nóg meer kansen. En niet alleen op werk, maar ook op meer zelfstandigheid, op sociaal gebied en om een zinvolle en waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving. Want werk is veel meer dan alleen een baan.’

Meer informatie op www.podium24.nl/socialreturn/aanbestedingen-1/social-return-beleid