Twee woningen tijdelijk gesloten na vondst verdovende middelen

Vrijdag 18 september 2020

Op 17 september zijn op last van burgemeester Leurs twee woningen in Stein tijdelijk gesloten. Het betreft woningen in de Havenstraat en Smeetsstraat. Ze zijn gesloten op grond van de Opiumwet. In de woningen zijn verdovende middelen (harddrugs) aangetroffen.

Tijdelijke sluiting

De woningen worden gesloten voor een periode van 3 maanden. In deze tijd is het verboden de panden te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven: de handhaving van de openbare orde en veiligheid in de gemeente is een belangrijk onderdeel van de aanpak van criminaliteit. Burgemeester Leurs: ‘Het gevoel van veiligheid van onze inwoners is één van onze hoogste prioriteiten. Samen met partners zoals de politie handhaven we daarom waar nodig.’

Wet Damocles

De sluiting gebeurt op basis van gemeentelijk beleid en artikel 13b van de Opiumwet. Deze wet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid om panden te sluiten. Burgemeester Leurs heeft al meerdere malen gebruik gemaakt van haar bestuurlijke bevoegdheden in de vorm van bestuurlijke waarschuwingen en huissluitingen.

Meld drugsoverlast

Drugs gaan vaak gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Stein en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.