Dikke Dora op rotonde Stadhouderslaan/Napoleonsbaan

Vrijdag 18 september 2020

Vanaf donderdag 17 september maakt het kunstwerk Freeze van Maurice Janssen op rotonde Stadhouderslaan / Napoleonsbaan in Stein plaats voor het kunstwerk Dikke Dora van Frans van Straaten uit Berg a/d Maas. Dit blijft er een jaar lang staan en is het tweede werk dat vanuit het project ‘Kunst in de gemeente’ op de wisselsokkel wordt geplaatst. Dit jaar waren er vijf inzendingen van vier kunstenaars.

Frans van Straaten over zijn kunstwerk Dikke Dora: ‘Met een knipoog en een beetje humor staat dit sculptuur vooral rond en dik te zijn, perfect voor op een rotonde. Herkenning en leesbaarheid geven de toeschouwer betrokkenheid.’

Keuze

De keuze voor het werk van Frans van Straaten is gebaseerd op de mening van inwoners en een onafhankelijke jury bestaande uit afgevaardigden van de gemeente, Stichting Kleine Monumenten Stein, Culturele Werkgroep Stein, Stichting Kunstweek en een lokale historicus.

Identiteit

Wethouder Gina van Mulken: “Kunst laat zien wie we zijn, wat we denken en voelen. Het is een belangrijk onderdeel van onze identiteit. Daarom is kunst in onze samenleving van groot belang. Het is aan de gemeente om samen met partners, inwoners en verenigingen het juiste klimaat te creëren zodat creatieve initiatieven en talenten tot bloei komen en een bijdrage kunnen leveren aan de beleving van kunst in onze gemeente. Voor het behoud én doorontwikkeling zijn vrijwilligers ontzettend belangrijk. Zo kunnen we aan toekomstige generaties het verhaal vertellen hoe we zijn geworden wie we nu zijn.”