‘Maas Trek 2020: een tikkeltje anders’ op 3 en 4 oktober

Donderdag 3 september 2020

Helemaal veilig wandelen van het landschapspark langs de oevers van de Maas.

Voor het zesde jaar op rij kun je het RivierPark Maasvallei te voet verkennen tijdens deze aangepaste versie van het grensoverschrijdend wandelevenement ‘Maas Trek’. Geen evenement dit keer, maar wel een bijzonder en tijdelijk aanbod om al wandelend het RivierPark Maasvallei te ontdekken tijdens de ‘Maas Trek 2020: een tikkeltje anders’.

Dit jaar staat de riviernatuur in en rond de gemeente Stein, hart van de Maasvallei, centraal. Maar naar goede gewoonte is er een grensoverschrijdend wandelaanbod en zijn er ook wandellussen aan de Vlaamse zijde voorzien.

Op 3 en 4 oktober zijn deze tijdelijke routes bewegwijzerd met de gekende roze pijlen, en zal je het gratis routekaartje kunnen downloaden op de website van RivierPark Maasvallei. Per wandelroute zijn er meerdere instapplaatsen in Stein, Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en Sittard-Geleen. Zo kan je helemaal veilig genieten van dit prachtige landschapspark langs beide oevers van de Maas.

“We organiseren de Maas Trek dit jaar een tikkeltje anders omwille van de coronacrisis,” zegt Katrien Schaerlaekens, projectleider RivierPark Maasvallei. “Veel evenementen kunnen of mogen niet doorgaan en we wilden natuurliefhebbers toch absoluut de kans geven om ook dit jaar het prachtige landschapspark te ontdekken. Gelukkig is wandelen een perfecte activiteit om in deze tijden te doen: in openlucht, in de natuur en in beperkt gezelschap.”

Om drukte zoveel mogelijk te vermijden is er geen officiële startplek met randanimatie voorzien zoals andere jaren. Je hoeft je niet in te schrijven en je kan dus gratis de Maas Trek routes gaan wandelen.   Ook de controleposten zijn geschrapt en je kan vanuit meerdere plaatsen aan de wandelingen starten. “Maar we roepen wandelaars van de Maas Trek wel op om een originele foto te posten op social media waarbij er een herkenbaar element uit het landschap te zien is. Bijvoorbeeld bij de blow-up aan het veerpont in Berg aan de Maas. Wie dit doet en het RivierPark Maasvallei tagt, maakt kans op een gratis wandelbox van Wandelen in Limburg”, aldus de projectleider.

‘Maas Trek 2020: een tikkeltje anders’ is de ideale gelegenheid om samen met je gezin te genieten van de bijzondere riviernatuur in het hart van de Maasvallei!

• Datum: zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020
  • Deelname: gratis!
  • Je kan kiezen uit volgende afstanden: 7,5 km – 11 km – 13,5 km

De instapplaatsen zijn:

• Groot veer Berg aan de Maas – Meeswijk (7,5 km, 11 km en 13,5 km)
  • De Wissen (7,5 km en 13,5 km)
  • Obbicht, Obbichtermarkt (13,5 km)
  • Maasband, Maasbanderkerkweg (11 km)

• De routes worden op 2, 3 en 4 oktober beschikbaar gesteld op de website van RivierPark Maasvallei (plattegrond in pdf en gpx).
  • De routes worden op beide dagen ook met roze pijlen aangeduid in het terrein. Na het weekend worden de pijlen weer weggehaald.
  • Alle informatie op www.maastrek.eu.

Altijd op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor onze online nieuwsbrief via www.gemeentestein.nl/nieuwsbrief