Watertappunten aansluiten

Maandag 8 juni 2020

Het ’nieuwe normale’ leven begint weer langzaam vorm te krijgen. We mogen op gepaste afstand weer naar buiten. Een goed moment om ook de buitenwatertappunten weer aan te sluiten. Graag informeert WML je, als eigenaar van één of meerdere tappunten, hierover.

Coronavirus
Eerder is besloten om de buitenwatertappunten niet aan te sluiten in verband met de overheidsmaatregelen ten aanzien van het coronavirus. Nu alles versoepeld wordt en de mensen weer naar buiten mogen, gaat WML ook de watertappunten weer aansluiten. Hierbij volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Het kraanwater is veilig; het is zeer goed beschermd tegen alle virussen, inclusief het coronavirus.

Hygiëne
Bij het gebruik van de tappunten is het onvermijdelijk om handcontact te hebben met de drukknop. Dit is echter niet anders dan bij het gebruik van een drukknop van een verkeerslicht, een deurknop of het gebruik van de pinautomaat. WML gaat ervanuit dat de burger zijn verantwoording neemt en de richtlijnen van het RIVM volgt.

Gebruikers informeren
Als de watertappunten weer actief zijn, communiceert WML hierover op de gebruikelijke wijze (WML website en WML social media).
Zij zullen in hun communicatie naar de gebruiker ook aandacht besteden aan het veilig gebruiken van de watertap. 

Vragen
Mocht je vragen hebben of bezwaar hebben tegen het aansluiten van jouw watertappunt(en), dan kun je contact opnemen met WML. Dit kan via zakelijk@wml.nl of je kunt bellen naar team zakelijk 043 – 880 85 58.

Vanaf 13 juni kan heel Limburg weer genieten van vers getapt drinkwater op openbare plekken.