Volg de Corona pagina voor een overzicht van alle maatregelen in Stein

Week van de jonge mantelzorger

Vrijdag 29 mei 2020

Week van de jonge mantelzorger

Van 1 t/m 7 juni is het de week van de jonge mantelzorger en vragen we aandacht voor jong zijn en zorgen voor iemand. Overal in het land zijn (online)activiteiten voor kinderen en jongeren die opgroeien met een zieke ouder, broer, zus of ander gezinslid. Daar ontmoeten ze lotgenoten en hebben ze even een moment voor zichzelf. Aandacht voor de jonge mantelzorgers is meer dan ooit belangrijk. Want de corona-crisis heeft op veel jonge mantelzorgers behoorlijk wat impact.

Activiteiten
Daarom vinden er voor jonge mantelzorgers in onze gemeente ook diverse activiteiten plaats. Zo worden twee online activiteiten georganiseerd voor de leeftijd 12-18 jaar, wordt er een tekenwedstrijd gehouden voor 7-12 jarigen en ontvangen alle geregistreerde jonge mantelzorgers een Bol.com bon ter waarde van 15 euro. Je lees er meer over op:

Merel = consulent
Ben jij een jonge mantelzorger en zit je met vragen? Neem dan contact op met Merel Claessens. Merel is consulent voor jonge mantelzorgers en bereikbaar via m.claessens@mantelzorgzuid.nl of 06 - 17 30 91 82.

Meest mantelzorgvriendelijk
Eind 2019 werd de gemeente Stein door Platform Mantelzorg Limburg (PML) verkozen tot ‘meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg’. Dit mede door de structurele aandacht voor jonge mantelzorgers.