Volg de Corona pagina voor een overzicht van alle maatregelen in Stein

Jouw stem telt in Stein!

Maandag 4 mei 2020

Stem en win het Jaarboek Kunstenaars 2020

Jouw stem telt voor kunst in Stein! Afgelopen maanden hebben diverse kunstenaars uit de regio één of twee ontwerpen ingediend voor de wisselsokkel op de rotonde Napoleonsbaan/Stadhouderslaan in Stein. Deze sokkel staat er sinds het najaar van 2019 en momenteel prijkt hierop het beeld Freeze van Maurice Janssen. In het najaar 2020  zal hier een nieuw kunstwerk worden geplaatst en het is aan de inwoners om met hun stem mede te bepalen welk werk dat gaat worden.

Jij bepaalt welk kunstwerk het wordt!

Bijzonder dat op deze democratische wijze de inwoners van Stein kunnen bepalen welk kunstwerk in de gemeente geplaatst wordt. Breng daarom nu jouw stem uit en help een nieuw kunstwerk te kiezen. Bovendien maak je daarmee kans een prachtig dik kunstboek te winnen.

Er kan gestemd worden op vijf kunstwerken. Nieuw in deze editie is dat gezien de zichtbaarheid van het werk op de rotonde de kunstenaars is gevraagd een ontwerp te maken dat beduidend hoger is dan het huidige werk. De minimaal gevraagde hoogte is 2,50 m.

Daaraan hebben de volgende lokale kunstenaars gehoor gegeven: Angelique Janssen-Soeteman, Loek Nieuwendijk, Frans van Straaten en Christiaan Vaassen die zelfs twee werken heeft ingediend.

Stemmen kan van 4 mei t/m 7 juni

Onder de stemmers  worden 5 kunstboeken Kunstenaar van het Jaar 2020 (foto) t.w.v. €19,95 per stuk verloot.

Uit de drie kunstwerken die de meeste stemmen krijgen, kiest uiteindelijk een jury het winnende kunstwerk. Het gekozen kunstwerk neemt dan de plek in op de sokkel op de rotonde. Het beeld is daar ook weer een jaar lang te zien. Zo staat op de rotonde elk jaar een verrassend nieuw kunstwerk.Volgens het WHO is kunst kijken goed voor je mentale gezondheid! Niet alleen in deze tijd maar altijd.

Laat je stem horen, ga naar de verkiezing van jouw gemeente op de website www.kunstindegemeente.nl. Breng je stem uit op een kunstwerk waar iedere inwoner van Stein een mening over mag hebben en die mening kan delen door te stemmen op zijn of haar favoriet. Op de site staat ook uitgebreide informatie over de 5 kunstwerken.

Let op: alleen inwoners van de gemeente Stein mogen hun stem uitbrengen.