Volg de Corona pagina voor een overzicht van alle maatregelen in Stein

Eerste exemplaar ‘Op het netvlies gebrand’ aangeboden aan de burgemeester en wethouder van Mulken

Dinsdag 28 april 2020

Tijdens een aan de omstandigheden aangepaste ceremonie op het gemeentehuis hebben enkele leden van de werkgroep 75 bevrijding het boek “Op het netvlies gebrand” aangeboden aan respectievelijk burgemeester Leurs-Mordang en wethouder van Mulken.

Het betreft een uniek naslagwerk vol historische en nog nooit eerder gepubliceerde teksten en foto’s van de oorlogsjaren in Stein, Meers, Maasband en Elsloo. Het bijna 500 pagina’s tellende boek geeft een uniek beeld van de oorlogsjaren tussen 1939 en 1945 in betreffende dorpen tijdens de Duitse inval, de bezetting en de bevrijding. De persoonlijke verhalen beschrijven het leven tijdens de oorlogsjaren op indringende wijze. De uitgave is in een beperkte oplage gedrukt.

Mocht U het boek willen bestellen de beide musea hebben besloten, mede door de  coronacrisis om de voorinschrijving te verlengen tot 1 augustus 2020.

Het inschrijfformulier voor voorinschrijving is terug te vinden op de website van de Stichting Erfgoed Stein en op de website van Stichting Streekmuseum Elsloo.

Bij voorinschrijving betaalt u 39,50 euro in plaats van 49,50 euro. Verzending per post kost 6,75 euro extra. OP = OP