Volg de Corona pagina voor een overzicht van alle maatregelen in Stein

Werkzaamheden Route A2

Dinsdag 21 april 2020

Ook in deze bizarre tijden gaan de werkzaamheden zo goed als kan door. De veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen worden hierbij uiteraard nageleefd. De gezondheid van iedereen staat voorop!

Tijdelijke wegen

Zoals buiten goed te zien en te merken is, is de aanleg van de tijdelijke wegen in volle gang. Door onvoorziene omstandigheden in de bodem moesten de oorspronkelijke plannen iets gewijzigd worden. Zo werd een gedeelte van de tijdelijke wegen eerder in gebruik genomen. Namelijk het stuk tussen de asfaltcentrale en Steinerbos, deze wegen zijn sinds vrijdag 3 april in gebruik. Op 20 april zijn ook de overige tijdelijke wegen en de plaatselijke omleidingsroutes in gebruik genomen.

Bereikbaarheid

Alle rijrichtingen blijven bereikbaar, echter is het vanaf de Mauritslaan, Mauritsweg en Kerenshofweg niet mogelijk om linksaf te slaan. Rij in dat geval door naar de eerstvolgende rotonde om daar te keren.

Huidige werkzaamheden

Op 8 april werd het eerste deel van de betonverharding bij de asfaltcentrale gestort. Deze betonverharding heeft dan voldoende tijd om hard te worden. Om vanaf 20 april te fungeren als nieuwe toegangsweg naar de asfaltcentrale.

De asfaltverharding op de tijdelijke wegen rondom de kruising bij het Van der Valk Hotel tot aan het tankstation is aangebracht. Gelijktijdig wordt de tijdelijke rotonde naast de huidige rotonde bij de asfaltcentrale gemaakt.

Aan de Nijverheidsweg en de Kerenshofweg is gestart met het opbreken van de rotonde en asfaltverhardingen. De komende weken start hier de aanleg van de twee nieuwe rotondes.

Blijf op de hoogte

Wil je graag op de hoogte blijven van dit project? Volg dan de Facebook pagina Route A2 - Stein. Hier vind je het laatste nieuws, voortgang en foto's van het project.