Volg de Corona pagina voor een overzicht van alle maatregelen in Stein

Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers

Donderdag 19 maart 2020

Ook de 28 gemeenten en het Waterschap Limburg die samenwerken in de belastingsamen-werking BsGW hebben besloten om maatregelen in te voeren om ondernemers financieel te ontlasten of tenminste tijdelijk ruimte bieden.

Uitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers

BsGW schort voor alle ondernemers in haar werkgebied per direct alle automatische in-casso voor ondernemers op. Hiernaast zullen de komende drie maanden geen invorde-ringsactiviteiten richting ondernemers plaatsvinden. Dit doet BsGW voor alle lokale lasten die zij voor de deelnemende gemeenten en het Waterschap Limburg heft en int. Deze maatregel is vooralsnog van toepassing tot 30 juni 2020. Aanvullend, ook in lijn met het verzoek van MKB-Nederland, zal BsGW over deze uitgestelde betalingen geen rente heffen.

De maatregel gaat direct in. Dit betekent onder andere dat de automatische incasso, de automatische inning van belastinggelden, die vrijdag 20 maart zou worden uitgevoerd, voor ondernemers niet plaatsvindt.

Omdat deze maatregel op korte termijn (in verband met het stoppen van automatische incasso’s) uitgevoerd dient te worden maakt BsGW gebruik van bepaalde selecties waarbij gekeken wordt naar het gebruiksdoel van het pand. Het kan hierdoor voorkomen dat de ondernemer die in zijn eigen woning gevestigd is, gemist wordt. Mochten ondernemers merken dat zij niet in de automatische opschorting van BsGW zijn meegenomen dan kun-nen zij via hun persoonlijke pagina op www.bsgw.nl of telefonisch via 088-8420 420 con-tact op nemen met BsGW.