Volg de Corona pagina voor een overzicht van alle maatregelen in Stein

Burgemeester Leurs roept op tot hulp voor huisartsen

Woensdag 18 maart 2020

Onze burgemeester ontving onderstaand bericht vandaag en sprak de huisarts. De nood is hoog. Ze roept daarom ook iedereen op om spullen die men kan missen te doneren aan onze huisartsen. Zij hebben deze hard nodig om de gewenste zorg te kunnen blijven bieden.

Beste heer/mevrouw,

Zoals u ongetwijfeld weet, breidt het coronavirus zich snel uit over het land. De verwachting is dat er zich de komende weken veel zieken zullen melden bij de huisartsen en de ziekenhuizen in onze regio.
Er is een groot tekort aan beschermingsmaterialen voor onze zorgwerkers. Daarom schrijf ik u met de vraag of u spullen kunt missen. Alle beetjes helpen!

Denk aan wegwerp overalls, stofmaskers (liefst vanaf FFP1 maar chirurgische maskers kunnen we ook gebruiken), gelaatsschermen, wegwerp overschoenen en wegwerphandschoenen. Alles wat u kunt missen kunnen we gebruiken in de zorg voor onze patiënten in onze huisartsenpraktijken. Al zijn het slechts enkele stuks, we hebben het nodig! Als de zorgmedewerkers thuis komen te zitten kan er ook geen spoedzorg meer worden geleverd.

We verzamelen de spullen in Huisartsenpraktijk Urmond, Graetheidelaan 11A, 6129 GC Urmond. U kunt de spullen ook bij uw eigen huisarts afgeven, zij zullen u ook zeer dankbaar zijn.

Kent u nog collega's of andere bedrijven die kunnen helpen, vertel hen dan over ons verzoek.

Onze dank is heel groot.

Namens alle huisartsen in Stein/Urmond
Dokter C.  Verstraelen, huisarts in Urmond