Aangepaste dienstverlening door nieuwe landelijke richtlijnen Corona

Vrijdag 13 maart 2020

In Nederland gelden sinds donderdag 12 maart jl. nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Op de website van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg kun je deze maatregelen lezen: https://www.vrzl.nl/nieuws/nieuwe-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus-nederland

De gemeente Stein volgt de landelijke maatregelen en probeert de dienstverlening richting inwoners zo goed mogelijk op peil te houden. Toch wijkt onze dienstverlening op een paar punten af van hetgeen inwoners normaal van de gemeente gewend zijn.

Aangepaste dienstverlening

• Openingstijden: Op woensdagen zijn de openingstijden van de balies aangepast, namelijk van 14:00 uur tot 19:00 uur. Let op: Breng alleen een bezoek aan het gemeentehuis als dit noodzakelijk is. En zoals voor iedereen in Nederland geldt; blijf thuis bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Kijk eerst of je gebruik kunt maken van de dienstverlening via de gemeentelijke website.
  • Aangiften burgerlijke stand: alle aangiften (incl. overlijdensaangifte) enkel op afspraak;
  • Team Wmo en Jeugd doen voorlopig geen huisbezoeken of gesprekken op locatie, maar handelen zo veel mogelijk via de telefoon af.
  • Telefonische bereikbaarheid: houd rekening met mogelijk langere wachttijden aan de telefoon.

Ontwikkelingen

Het nieuws en de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus volgen elkaar snel op. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg informeert inwoners via www.vrzl.nl. Daar staat alle actuele en geverifieerde informatie over het coronavirus in Zuid-Limburg. Wij verwijzen daarnaar voor het laatste nieuws. Ook vind je er telefoonnummers waar je met vragen terecht kunt over het coronavirus in het algemeen of met vragen over de situatie in Zuid-Limburg specifiek.