Klimaatboom zoekt tuin!

Maandag 9 maart 2020

Door alle ontwikkelingen rondom het coronavirus, hebben wij als gemeente moeten besluiten om de afhaaldag op 4 april niet door te laten gaan.

In het najaar zal deze actie opnieuw worden opgezet. Dit betekent dat de bestelling die je hebt geplaatst, voor nu niet meer geldig is. Als je in het najaar nog steeds geïnteresseerd bent om je tuin te vergroenen, kun je tegen die tijd opnieuw  je bestelling plaatsen.

Draag jij graag je steentje bij aan een groener straatbeeld, een natuurlijkere omgeving voor vogels en insecten of een betere luchtkwaliteit? Wil je graag de schutting vervangen voor een groene haag of tuinier je gewoon graag? Dan kun je nu via de gemeente met korting bomen en/of hagen bestellen.

We zetten sterk in op vergroening en het verhogen van de biodiversiteit binnen de gemeente. Daarom biedt de gemeente Stein de mogelijkheid om bomen en hagen aan te kopen met 75% korting.

Assortiment

Er is een assortiment van bomen en hagen samengesteld waaruit je zelf een keuze kunt maken. Een overzicht van het assortiment kun je hier (PDF, 3.9 MB) downloaden. De genoemde prijzen in het assortiment zijn jouw eigen bijdrage, de gemeentelijke korting is hierbij al verrekend.

Bestellen

Plaats je bestelling via info@gemeentestein.nl vóór vrijdag 20 maart. Vermeld in het onderwerp van de mail ‘Klimaatbomen’.
Vermeld in de bestelling je naam, adres en telefoonnummer. De naam van de boom/haag en het aantal dat je graag wilt bestellen.

Je ontvangt een bevestiging van je bestelling per email en een factuur. De factuur dient binnen 14 dagen na ontvangst van de factuur betaald te worden.

Spelregels

• Per bestelling wordt een maximaal aantal gehanteerd van 2 bomen (maat 14-16), max. 100 st. haag (max. 20 meter bij 4/5 stuks per m2) per bestelling, vanwege het gestelde budget door de gemeente;
  • Bomen dienen minimaal twee meter uit de erfgrens te staan, voor hagen is deze afstand vastgesteld op 50 centimeter (tenzij er met de buren andere afspraken worden gemaakt in goed overleg);
  • Aanvragen worden afgehandeld op basis van binnenkomst totdat het budget op is. Het is daardoor niet uitgesloten dat deelnemers een aanvraag/bestelling hebben geplaatst, maar deze niet afgehandeld kan worden. Deze aanvragen worden als eerst afgehandeld bij de eerstvolgende editie van deze actie.

Afhalen

Afhalen op zaterdag 4 april tussen 10:00 - 12:00 uur op de parkeerplaats van het Heidekamppark, gelegen aan Heidekampweg te Stein. Neem de bevestigingsmail mee bij het afhalen van de planten. Zorg voor een geschikt vervoermiddel. De lengte van de bomen is ongeveer 3 meter. In het geval van een personenauto mag de lading maar 1 meter uitsteken. Bij een aanhangwagen mag de lading ook tot 1 meter uitsteken, zonder markeringsbord.