Volg de Corona pagina voor een overzicht van alle maatregelen in Stein

RIVM meet veiligheidsgevoel rond Chemelot

Vrijdag 6 maart 2020

We werken dagelijks aan een gezond en veilig Nederland. Hoe je veiligheid beleeft, is per persoon anders. Om meer inzicht te krijgen in de beleving van de veiligheid van omwonenden van Chemlot en hun informatiebehoefte, ontwikkelt het RIVM een vragenlijst. We noemen dit een belevingsonderzoek.

In het voorjaar start het belevingsonderzoek onder omwonenden van Chemelot. Bij de ontwikkeling van de vragenlijst voor dit belevingsonderzoek werkt het RIVM samen met de regionale werkgroep risicocommunicatie Chemelot in Limburg. Hierin zitten vertegenwoordigers van veiligheidsregio’s, gemeenten, provincie, GGD en Chemelot. Daarnaast wil het RIVM in gesprek over de vragenlijst met omwonenden van Chemelot.

Meedenken en praten over het onderzoek
We zijn op zoek naar bewoners uit Beek, Echt-Susteren, Sittard-Geleen en Stein die met ons in gesprek willen over het onderzoek naar de beleving van de veiligheid. Deze informatie gebruiken we om de vragenlijst te verbeteren. Als u met ons in gesprek wilt, meld u dan aan voor dinsdag 10 maart via deze link.

Datum: 19 maart
Tijdstip: 19.00-21.00
Locatie: Gemeentehuis van Beek (Raadhuisstraat 9 in Beek)
Max. aantal deelnemers: 10

Bij veel belangstelling kiezen we 10 mensen uit. Hierbij letten we erop dat we een zo divers mogelijke groep mensen hebben qua woonplaats, leeftijd en geslacht. Bij heel veel belangstelling organiseren we nog een tweede avond.

Eind april wordt de vragenlijst verspreid onder de inwoners van Beek, Echt-Susteren en Stein. De resultaten van het belevingsonderzoek worden in het najaar gepubliceerd op deze website. Voor vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met het RIVM via veiligheidsbeleving@rivm.nl